Sport

Először szólalt meg Kis Máté a péntek esti IBO címmeccs óta: a győzelem néha egyetlen ütésen múlik

Bravúros meccsen maradt alul pénteken Szeged egyik legtehetségesebb sportolója, Kis Máté. A mindvégig alázattal araszoló sportoló az IBO nagyközépsúlyú bajnoki övéért szállt ringbe Szili Istvánnal szemben a budapesti Vasas Sportcsarnokban. Máté természetesen most is profi volt, a tapasztalt, idősebb és jártasabb Szili azonban a hetedik menetben kiütéssel győzött, ami azt jelenti, hogy sajnos nála landolt a cím.

A vereséget követően Mátét hétfőn délelőtt sikerült elcsípnünk egy exkluzív, telefonos interjúra.

„Természetesen nagyon szomorú voltam, hogy alul maradtam, de ilyen a boksz: néha csak egyetlen egy ütésen múlik a győzelem. Nekem ebben az esetben egyetlen figyelmetlen pillanat kellett ahhoz, hogy padlón találjam magam. Ettől függetlenül az egész meccset nagyon élveztem és sokat tanultam belőle. Az edzőmmel, Gál Lászlóval már sikerült is elemezni a mérkőzést, a levont tanulságokat pedig igyekszek mielőbb beépíteni annak érdekében, hogy a jövő évem is hasonlóan sikeres legyen, mint, amilyen ezt a mérkőzést leszámítva az idei is volt.”

Máté eddig minden meccsén markánsan dominált és egyben folyamatos nyomást is gyakorolt ellenfelére, pénteken azonban egy hasonló dinamikával rendelkező sportolóval szállt ringbe, aminek az eredménye egy világszínvonalú meccs és egyben egy kemény háború is lett.

Fotó: Kis Máté hivatalos Facebook oldala

Minden menet nagyon küzdelmes és gyors volt, tele technikával és fair versenyzéssel. A hetedik menetben azonban a szegedi harcos már nem tudott úgy jelen lenni, így aztán a félidőben Szili egy nagyon kemény sorozat végén bevitt jobbhoroggal padlóra küldte Mátét, a bíró pedig beszüntette a meccset.

Fotó: vaol.hu

A Szegediek egyik nagy kedvence fizikailag már kipihente magát, lelkileg viszont most egy kicsit megrogyott, a helyreálláshoz elmondása szerint ezúttal egy kicsit több időre van szüksége, össze kell, hogy szedje magát ahhoz, hogy 2021-ben ismét nagy erővel, tele energiával és kitartással újra versenyezni tudjon. Sőt, nagyon örülne egy kiadós visszavágónak is.

Fotó: New School Promotion hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb