Mindenmás

Fogjunk össze Szegeden is: 100.000, a COVID osztályokon lévő egészségügyben dolgozót és családjaikat szeretnék támogatni

A Fogjunkössze.hu soha nem látott összefogásra hívja az országot: 100.000, a COVID osztályokon lévő egészségügyben dolgozót és családjaikat szeretnének támogatni olyan felajánlásokkal, amelyekkel megkönnyíthetik a hétköznapjaikat. A lakhatás biztosítása és a gyermekfelügyelet mellett az ételkiszállítás és a mindennapos takarításban történő részvétel is hatalmas segítség tud lenni az egészségügyi dolgozók számára. Természetesen pénzadománnyal is lehet támogatni ezt a jó ügyet.

Sokan nehezen éljük meg a vírushelyzet okozta bezárkózást: nincsenek programok, szórakozási lehetőségek, baráti találkozók. Azonban mi mégis együtt lehetünk a családunkkal, tanulhatunk vagy játszhatunk a gyerekkel, nagyokat főzhetünk, és az ünnepek alatt is együtt lehetünk szeretteinkkel. Vannak azonban olyanok, akiknek még a szokásosnál is kevesebb jut ebből. Olyanok, akik most is épp azért küzdenek, hogy mi mindannyian egészségesek maradhassunk. Olyan egészségügyben dolgozó emberekről beszélünk, akik minden nap erejükön felül teljesítenek, akik nélkülözhetetlenek számunkra. Ők most azért dolgoznak, hogy mi együtt lehessünk a családunkkal. Ez az időszak nem csupán nekik, hanem a családtagjaik számára is kemény próbatételt jelent. Sok egészségügyi dolgozó több napra csomagol, mert nem tudja, meddig tart majd a műszakja. Gyakran előfordul, hogy akár napokig nem látják a családjukat.

Forrás: koronavirus.gov.hu

SZÁZEZER EMBEREN SEGÍTENÉNEK

„Nap, mint nap látom a betegeket és a kollégáimat. Látom a küzdelmet, amelyet a munkatársaim mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért folytatnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják, hiszen rájuk már nem marad idő. Nincsenek közös játékok, elmarad a filmnézés, a közös étkezés” – nyilatkozta dr. Ficzere Andrea orvos, a fogjunkossze.hu megálmodója, aki hozzátette: nagyságrendileg 100.000 olyan szakdolgozóról, valamint az intézmények működését biztosító munkatársról, takarítókról, karbantartókról és családtagjaikról van szó, akik minden nap érzik a jelenlegi helyzet súlyát. Sokan vannak, de mégis megpróbáljuk a lehetetlent. Ezeknek az embereknek szeretnének egy értékes köszönetcsomaggal meghálálni a kitartásukat. Az összegyűlt pénzadományokat a családok számára fontos eszközökre, élményekre, és rekreációra szeretnék fordítani.

TÖBB MÓDON IS LEHET SEGÍTENI – A SZEGEDI ROTARY CLUB MÁR MEGTETTE

A pénzadományon kívül felajánlásokra is van lehetőség; a takarítástól kezdve, a lakhatás és gyermekfelügyelet biztosításán át, egészen az élelmiszereken és termékadományokon keresztül, a családi programok felajánlásáig sok minden más szóba jöhet. Elsősorban olyan dolgozók családjait szeretnék támogatni a kampány keretében, akik a COVID ellátásban dolgoznak nap, mint nap. Emellett előtérbe helyezik a nagyobb munkaterhet viselőket és a nehezebb körülmények között élő családokat. Az összefogás fő támogatója és egyben legfontosabb háttérszereplője a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége, valamint a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Ők segítenek az adományok fogadásában, valamint az összeállított csomagok megfelelő családokhoz történő eljuttatásában. A jótékonysági akciókban való sok évtizedes tapasztalatuk, hitelességük most is garancia arra, hogy az adományok minden címzetthez eljutnak.

EGYRE TÖBB CÉG ÉS HÍRESSÉG ÁLL KI AZ ÜGY MELLETT

„A célunk eléréséhez sokakat meg kell szólítanunk, ezért nagyon hálás vagyok, hogy elsők között állt a kezdeményezésünk mellé Horgas Eszter fuvolaművész, Stohl Luca műsorvezető, és a 2019-ben a világ legjobb vízilabdázójának választott FTC csapatkapitány, Varga Dénes is. Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltak.” – emelte ki Ficzere Andrea. Bár csak néhány napja indult a kampány, máris komoly felajánlások érkeztek a vállalkozók, szervezetek oldaláról. A Zsidai Csoport 400 adag, a Zsidai home választékából összeállított karácsonyi ételt ajánlott fel az Uzsoki Utcai Kórház dolgozóinak. Az informatikai fejlesztésekben élen járó I-Cell a vállalati üdülőjében biztosít a jövőben 10 család számára 1 hetes balatoni üdülést. A KórházSuli az egészségügyi dolgozók gyerekeinek otthoni tanulásához ajánlott fel segítséget, akik egyébként tartósan beteg gyerekekkel tanulnak együtt akár éveken keresztül, támogatva a visszailleszkedésüket. A MedSpot “Orvosi Segítség Ahol Kell” Alapítvány pedig felajánlotta, hogy az egészségügyi szakembereket esetmegbeszélő csoportokkal, egyéni konzultációkkal és online elérhető segédanyagokkal segíti abban, hogy fel tudják dolgozni a mögöttük álló megterhelő időszakot, valamint hogy eredményesen küzdjenek meg a krízishelyzetben felgyülemlő nehéz érzésekkel.

Szegeden is sokan segítenek:

MUTATJUK, HOGYAN TUDSZ SEGÍTENI:

Az adományokat és felajánlásokat a fogjunkossze.hu weboldalon keresztül tudjátok a legegyszerűbben megtenni. A pénzadományokat az oldalon elhelyezett bankkártyás fizetési lehetőséggel, valamint banki átutalással lehet eljuttatni. A különböző felajánlásokhoz pedig egy-egy rövid adatbekérő kitöltése szükséges.

Forrás: fogjunkossze.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb