Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: maradnak a felhők, Simpson család szülinap

Már csak hatot kell aludni, és nyakunkba szakad a karácsony. A téli időjárás még mindig nem érkezett meg, egyelőre maradnak a borús napok. Az egészségügyi dolgozók mellett már a rendvédelmi szervek tagjai, a szociális és közigazgatási szakemberek is ingyenesen utazhatnak Szegeden, és ezen a napon mutatták be a Simpson családot. Mutatjuk, miért lesz érdekes számodra december 17-e!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Lázár, Begónia, Belizár, Lázó, Olimpia – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 242 éve született Sir Humphrey Davy angol kémikus, fizikus, számos kémiai elem, pl a klór és a jód felfedezője.
  • 117 éve az amerikai Wright fivérek végrehajtották repülőgépükkel az első sikeres motoros repülést. Az Észak-Karolina állambeli Kitty Hawk közelében repültek. A Wright fivérek – Orville és Wilbur – 1900 óta foglalkoztak repülő szerkezetek építésével. Repülőgépüket négyhengeres, 12 lóerő teljesítményű, vízhűtéses motor hajtotta és két légcsavar emelte a magasba.  A Kitty Hawk melletti homokdűnéken Orville Wright ezzel a 355 kg-os “Flyer I” repülőgéppel négy irányított, egyenes vonalú repülést hajtott végre, amelyek közül a leghosszabb 59 másodperces és 265 méteres volt.
  • 102 éve látta meg a napvilágot Fábián Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó.
  • 84. születésnapját ünnepli Ferenc pápa. Buenos Airesben, Argentínában született Jorge Mario Bergoglio néven. Ferenc az első jezsuita egyházfő, az első az amerikai kontinensről és egyben a déli félgömbről.
  • 76 éve szüetett Bene Ferenc sokszoros válogatott labdarúgó, olimpiai bajnok.
  • 67 szál gyertyát fúj ma el Bill Pullman amerikai színész, A függetlenség napja, az Aludj csak, én álmodom,
  • 45. születésnapját ünnepli Milla Jovovich színésznő, Az ötödik elem, a Jeanne D’Arc és a Resident Evil-filmek szereplője.
  • 44 éves lett Szinetár Dóra színésznő, énekesnő.
  • 31 éve került adásba a legelső 20 perces Simpson család epizód.

MARAD A BORONGÓS IDŐ SZEGEDEN

Ismerős az az érzés, mintha minden nap ugyanolyan lenne? Na ne aggódj, nem jártál úgy, mint az Idétlen időkig Bill Murray által alakított időjósa, egyszerűen a csütörtöki időjárás tényleg a szerdai pontos másának tűnik.

INGYENESEN UTAZHATNAK SZEGEDEN A RENDVÉDELMI, SZOCIÁLIS ÉS KÖZIGAZGATÁSI DOLGOZÓK

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben részt vevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket Szegeden is.

KARÁCSONYI KONCERTET AD AZ ARANYEZÜST KVARTETT

December 17-én, karácsonyi koncerttel szeretné meghálálni a Szegedi Szimfonikus Zenekar Aranyezüst Quartettje a kórházi dolgozók áldozatos, erőn felüli munkáját, és szebbé varázsolni a betegek bent töltött idejét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb