Szegedi Arcok

A hónap verdája Gusztival: Szegeden akadtunk rá John McClane verdájára (Mercedes Benz G350 teszt)

No nem a Die Hard 3 sárga taxiját és nem is a negyedik rész helikoptert eltrafáló rendőrkocsiját vittük el egy körre, hanem egy Mercedes Benz G350-et hajtottunk meg az algyői úton. Új sorozatot indít a Szeged365, amelyben minden hónapban egy különleges autót mutatunk be Jakab Gusztávval a Használtautók Szeged kínálatából.

Megvan a jelenet a Die Hard 5. részéből, amikor a Moszkva dublőreként beugró Budapest utcáin szorít le az útról egy lényegében tankká átalakított teherautót John McClane? Az autórajongók kritikusan fogadták a jelenetet, mert bár tényleg elég bivaly lett a Mercedes G-osztálya, de egy több tonnás páncélost nem biztos, hogy ilyen könnyű lenyomni. Kipróbáltuk, mit is tud a csodajárgány – amivel amúgy A Szolgálólány meséjében is furikáznak a kormányzati erők – és nekünk még az oroszul halandzsázó Kamarás Ivánt sem kellett kiütnünk a volán mögül, egyszerűen megkaptuk egy körre a Használtautók Szeged szürke Mercijét.

HA A HADSEREGNEK JÓ, NEKÜNK IS MEGTESZI

A G-osztály strapabíróságáról ódákat lehetne zengeni, de ha a Magyar Honvédség is inkább erre cserélte le az UAZ-okat, akkor komolyabb ajánlólevélre nincs szüksége. Persze a G350-esben az a jó, hogy tekintélyt parancsoló megjelenése mellett tényleg munkára tervezték, így nemcsak az esti partyéletben lehet vele villogni, mint mondjuk a SUV modellekkel, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy nem fog bennünket cserben hagyni, ha tényleg egy kis erőre van szükségünk: az összesen 3.2 tonnás kasztnit 2 987 cm3-es, 211 lóerős dízel hajtja, és természetesen alapfelszereltségnek számít az összkerékhajtás, a felező és az automata váltó is.

„Nekem egy igaz szerelemautó ő, bár 12 éve foglalkozom használtautó kereskedéssel, ez az első darab, ami tényleg a szívemhez nőtt. A bulik mellett horgászni és vadászni is elvisz, és természetesen tárgyaláson is meg lehet vele jelenni. Ez a kocsi tényleg mindenre alkalmas” – árulta el Jakab Gusztáv, a Használtautók Szeged tulajdonosa.

ELEGANCIA ÉS MUNKABÍRÁS EGY FEDÉLZETEN

A metálszürke négykerekű szörny nemcsak kívülről ötvözi a praktikusságot az eleganciával: a sötétbarna bőr üléskárpit és a faberakás esztétikailag tökéletesen passzol, a kényelmet az ülésfűtéssel és deréktámasszal felszerelt belső tér, a hűthető kesztyűtartó és kartámasz szolgálja. 

Indításkor már kellemesen duruzsol a motor, a be- és kiparkolást természetesen tolatóradar és -kamera segíti.

„Egy igazi élmény vezetni ezt a kocsit. A belső hangrendszer nagyon jól szól, de a lényeg, hogy gyári tuning hajtja az erőforrásokat, így 270 lóerőt is bír a járgány, és természetesen átlagon felüli biztonságot nyújt. Minden benne van, amire a sofőrnek szüksége lehet” – ecsetelte Jakab Gusztáv.

Ez mind szép és jó, de mit jelent az a bizonyos minden, amivel ellátta a Mercedes a G350-et? A tökéletes vezetési élményt szolgálja az esőszenzor, de a kis szépségben helyet kapott természetesen a távolságkövető tempomat, kanyarkövető fényszóró, automatikusan sötétedő belső és külső tükör, blokkolás- és kipörgésgátló, menetstabilizátor, adaptív lengéscsillapító, visszagurulás-gátló, lejtmenet asszisztens és fékasszisztens is.

Nemcsak a Mercedes G350 miatt érdemes azonban átböngészni a Használtautók Szeged oldalát, vagy felkeresni az Algyői úti vagy épp a Fonógyári úti üzletet, sok-sok lenyűgöző autót rejteget még ez a birodalom, ráadásul decemberben ajándék eredetvizsgával várnak téged.

Elérhetőségek:

cím: Szeged Algyői út 87-89, Fonógyári út 5.

telefon: (+36) 70/3921449, (+36) 70/3921450

e-mail: [email protected]

web: hasznaltautokszeged.hu/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb