BUÉK2021Szegedi Arcok

Szegedi Hősök: egyedülálló anyukák, le a kalappal előttetek! Szandrának és tündéri csöppségeinek segítettünk

Kezdjük egy kijelentéssel, amelyhez csütörtök este óta masszívan ragaszkodunk: nincsenek nagyobb Hősök (szándékosan írtuk nagy betűvel, nem a klaviatúra kergült meg), mint a gyermekeiket egyedül nevelő, nehéz anyagi helyzetben lévő szegedi Anyukák. Szandránál és tündéri csöppségeinél jártunk a Vértó környékén, egy szívmelengető utazásra invitálva Benneteket, a Szeged365.hu olvasóit.

Hogy mit érzünk, amikor ránézünk a levelezőnkre?

1.: heves szívverést, azonnal tárcsázva a rendszergazdánkat
2.: tengernyi, khm, tiszányi hálát, Nektek, a bődületes pörgésért.

SIMPLY THE BEST: A SZEGED 365 OLVASÓIT NEM LEHET ÜBERELNI

A Szegedi Hősök akciónk 5 hetében ugyanis több, mint 5.000 üzenetet kaptunk Tőletek, amelyek arról szóltak, hogy hová ugorjunk el egy kis szeretetcsomaggal. Rengeteg egészségügyi intézményben jártunk, de örömmel keltünk útra akkor is, ha egy nehéz helyzetben lévő családra hívtátok fel a figyelmünket. Így volt ez most is, Szandrához és gyönyörű kistündéreihez Ti küldtétek el a Szegedi Hősök különítményét. A legjobb helyre kerültek a Szeged365.hu partnerei által felajánlott ajándékok, történetünk főhőse rengeteg viszontagságot túlélve, nagyon nehéz anyagi körülmények között, de nagy tisztességgel neveli pici kincseit egy tizedik emeleti lakásban.

NA JÓ, A PARTNEREIT SEM…

Az ajándékokat ezúttal is úgy válogattuk össze, hogy igazán hasznosak legyenek:

  • egy évre elegendő prémium mosó – ás öblítőszert vittünk Szandrának a Perfect Platinum jóvoltából
  • csúcsminőségű Naturtex párnákat kapott a család minden tagja a szegedi Matrackuckótól
  • a járványhelyzetben kiemelten fontos vitaminokat, immunrendszert erősítő készítményeket vittünk a szegedi Napfényvitamin – Vitamin Sunlight csapatától
  • karácsonyi bejgli-remekműveket és kézműves csokiból készült nyalókákat szállítottunk egyenesen a REÖK és Delimo Cukrászdák műhelyeiből
  • Meseszép, kézműves mézeskalács-csodákkal leptük meg őket, melyeket Bibi Kézműveskuckója készített csakis nekik
  • mennyeien finom rántott csodákat vittünk a Prézli Szegedtől
  • egy gigantikus, családi óriáspizzát a Garden Bisztrótól
  • és rengeteg szuper iskolaszert és kreatívkodni valót a Nagy Adóvarázstól

ILYENEK AZ IGAZI SZEGEDIEK

Szóval, ilyenek: előzékenyek, nagylelkűek és rögtön összefognak, ha valakinek segítség kell. Biztos jó arcok a miskolciak, pécsiek, győriek és ököritófülpösiek (ők főleg) is, de a szegedieket összetartásban, kitartásban és pozitív hozzáállásban nem lehet túlteljesíteni. Ez a kijelentésünk igaz a gyermekeit egyedül nevelő, minden forintért kő keményen megküzdő Szandrára és azokra is, akik most egy emberként segítettek.

Az utóbbi partnereinktől következik pár gondolat.

“Nekünk egyébként is természetes, hogy segítünk” – kezdte Laudisz József, a Perfect Platinum ügyvezetője, akik egy évre elég mosószerrel látták el a gyermekeit egyedül nevelő anyukát. A szegedi vállalkozó úgy látja, a mostani, vészterhes időkben talán még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, hogy segítsünk azoknak a szegedieknek, akik most nehéz helyzetbe kerültek”.

“Apa vagyok, mindig összeszorul a szívem, amikor azt hallom, hogy gyerekek nélkülöznek. Amikor meghallottam, hogy egy nehéz helyzetben lévő családnak készültök segíteni, rögtön azt éreztem, hogy ott a helyem” – magyarázta Molnár Sándor, a szegedi Matrackuckó tulajdonosa, aki csúcsminőségű Naturtex párnákkal lepte meg Szandráékat karácsonyra. Szerinte sosem lehet tudni, mit hoz a sors, éppen ezért annyira fontos, hogy mi, szegediek, együtt segítsünk, ha valaki hullámvölgybe kerül. A segítő jószándék úgy tűnik, hál’ Istennek futótűzként terjed: miután Sanyi elújságolta, mire készül, a könyvelője, Nagy Orsolya (Nagy Adóvarázs) is csatlakozott csipet-csapatunkhoz, Orsi vállalkozása egy nagy doboznyi iskolaszerrel lepte meg a családot.

“Borsodi gyerek vagyok, ráadásul rengeteg kórházi munka van mögöttem, nagyon sokszor szembesültem már vele, milyen rettenetes dolog a nélkülözés” – magyarázta Pintér Zoltán, a szegedi Napfényvitamin – Vitamin Sunlight alapítója, kutatási csoportvezetője (egyben a Szeged 365 Napfényblog szerzője). Zoli és üzlettársa, a szegedi judo-ikon Krajkó Zoltán csúcsminőségű vitaminkészítményekkel ajándékozták meg Szandrát és gyermekeit, mégpedig olyan mennyiségben, amely hosszú ideig biztosítani fogja a nehéz helyzetben lévő szegedi család immunvédelmét. “Tudom, hogy egy ilyen segítség nem old meg mindent, de átmenetileg megoldást jelenthet, ráadásul mindenkinek jó érzés az, ha a legnehezebb élethelyzetben kap egy kis törődést” – mondta a szakértő, akinek kórházi munkája során sok nehéz sorsú emberrel találkozott.

Ha tudunk, segítünk, nem csak karácsonykor, hanem az év bármely napján – kezdte gondolatait Kószó Misi és Bianka, akik családi vállalkozásként viszik a Bibi Kézműveskuckója nevű, mézeskalácsokat és ajándéktárgyakat készítő szegedi műhelyt. Misi és Bibi nemrég szülők lettek, ami extra motivációt adott a számukra, mint az apuka elmondta: “amióta Zselyke megérkezett, még inkább érezzük annak fontosságát, hogy összefogjunk a nehéz helyzetben lévő szegediekért.”

“Minden ember életében vannak hullámvölgyek” – mondta Mayer Szilvia, a Prézli Szeged ügyvezetője, aki szerint ha segítünk valakinek, az nem csak annak a szívét melengeti meg, akit megajándékoztak hanem azét is, akinek lehetősége van, hogy adhasson.

Tartjuk a cikkünk elején leírtakat. Szegedi anyukák, le a kalappal előttetek. Ha olyan nehéz helyzetben vagytok, mint cikkünk főszereplője, akkor pedig főleg, nekünk Ti vagytok az igazi Szegedi Hősök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb