Mindenmás

Újabb unokázós csalók csaptak le a megyében – Szegeden és Szentesen is próbálkoztak

Újabb unokázós csalók csaptak le a megyében, tette közzé weboldalán a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elkövetők Szegeden és Szentesen is próbálkoztak.

Az elmúlt napokban Szegeden, valamint Szentesen próbálkoztak ismeretlenek telefonon pénzt kicsalni idősektől. Az elkövetők mindkét esetben a sértettek fiainak adták ki magukat, és arra kérték őket, hogy egy angliai számlaszámra meghatározott pénzösszeget utaljanak át. Azt állították, balesetet okoztak, aminek elrendezéséhez anyagi segítségre van szükségük. A sértetteknek mindkét esetben sikerült időben utolérni a hozzátartozóikat, így meghiúsultak a tranzakciók.

Fotó: hatvanihirlap.hu

Az áldozattá válás elkerülése érdekében érdemes megfogadnod a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • Amennyiben valaki telefonon arra hivatkozik, hogy hozzátartozóját baleset érte, vagy bajba került és emiatt nagyobb összegű készpénzre van szüksége, azonnal ellenőrizd a hívás valóságtartalmát! Hívd fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!
  • Ne beszélj idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyekről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
  • Soha ne nyiss ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adj nekik pénzt!
  • Kérjük, idős hozzátartozódat készítsd fel arra, hogy ilyen esetben mi a teendő!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsd a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb