Közélet

Két szegedi is helyet kapott az ország legdrágább építőipari beruházásai között

Két szegedi is helyet kapott az ország legdrágább építőipari beruházásai között a Forbes Magazin Top20-as listáján. A rangsor egyébként szinte csak budapesti projekteket taglal, ezek között múzeumok, irodaházak, plázák, sportcsarnokok és lakóparkok is megtalálhatók.

A magazin szerint a lista jól mutatja, hogy az építőipar, koronavírus ide vagy oda, szépen virágzik az országban.

A beruházások között több, állami finanszírozású is szerepel. Ilyen például az ötödik helyen végző, szegedi Kézilabdacsarnok, amelyet a 2022-es, Szlovákiával közösen rendezett férfi kézilabda Európa-bajnokság előtt szeretnének átadni. A 8300 fő befogadására alkalmas szegedi csarnok mellett szól, hogy sokkal olcsóbb lesz, mint az üllői úti multifunkciós létesítmény, bár a költségek itt is emelkedőben vannak. A korábban megítélt 35,8 milliárd forint mellett idén újabb 11,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a projektre – írja a lap.

Nincs ez másként a Cédrus Ligettel sem. A 19. helyen végző, 600 lakásos szegedi lakópark minden bizonnyal tényleg úgy néz majd ki miután elkészül, mintha egy jövőbeli nyugati város része lenne – nemcsak a dizájnmegoldások, hanem a geotermikus fűtési rendszer miatt is. A beruházás értéke 17.5 milliárd forint.

Forrás: forbes.hu

Fotó: cedrusligetszeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb