BUÉK2021Kikapcs

Kedvenc karácsonyi zenéink

Szeretnéd megtalálni a legmenőbb karácsonyi playlistet? Eleged van az unalomig ismételt slágerekből? Ez utóbbin nem feltétlenül tudunk segíteni, de szerkesztőségünk kedvenc karácsonyi dalai egészen biztos, hogy páratlan műfaji kavalkádot kínál. Végighallgatod velünk a legmenőbb téli szerzeményeket?

KIHAGYHATATLAN ZSÓFI REPERTOÁRJÁBÓL A LET IT SNOW

Az adventi időszakban a karácsonyi készülődés mellett kétségen kívül a legjobb karácsonyi slágerek hozzák meg az ünnepi hangulatot. Zsófi nincs oda túlságosan a karácsonyi dalokért, főleg az agyonismételt darabokból van elege.

“Viszont, amit minden évben szívesen meghallgatok, az Dean Martin: Let it Snow! című dala. Talán azért, mert mindig azok jutnak eszembe róla, akik igazán közel állnak hozzám, és imádják a téli időszakot és a havat, ezért nem múlhat el olyan év, amikor ne a Let it Snow!-val indítsuk a telet és az adventi időszakot.” – avatott be a részletekbe Zsófi.

TIMI A CAROL OF THE BELLSRE ESKÜSZIK

Nem véletlenül, mert ez a Reszkessetek betörők betétdala.

“Ahogy nincsen karácsony Kevin nélkül, úgy nálunk nincsen karácsony a népszerű film számomra egyik legszebb betétdala nélkül sem. Már karácsony előtt pár nappal felcsendül ez a sláger nálunk, tökéletes ráhangolódást kínál az ünnepi pillanatokra. Ahogy hallgatom a zene lágy dallamát, a karácsonyfa díszítése jut eszembe, a színes girlandok, szaloncukrok és szivárványszínűen villogó égősor mindent betöltő ünnepi fénye. Tetszik a dal vidámsága, pozitív hangulata, amire a legszívesebben táncra perdülne az ember a fa körül.” – lelkendezett Fülöp Tímea.

TAMI ÉS A RETRO

Tamara ledobta az atombombát, nála bizony a Wham! és a Last Christmas a nyerő.

“A dal azt hiszem adja magát, ugyanis ebben az időszakban még a csapból is ez folyik, engem pedig (akármennyire is unalmas már) jó érzéssel ölt el.” – avatott be a részletekbe Tami.

IGAZI DALCSOKORRAL JÖTT EDINA

Edina a 90-es években volt tini. Azóta is az N’Sync: Happy holidays-e nélkül egy karácsony sem telhet el nála, de a többi karácsonyi zenében is a popos vonal a kedvenc. Így nélkülözhetetlen a rádiók által agyonjátszott Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You, de hasonlóan szeretni való Kelly Clarksontól az Underneath the Tree-t.

“Imádom Kelly intenzív, telt és tiszta hangját. A fa díszítéséhez megadja a kellő löketet, de az új kedvenc Ariana Grande és a Santa Tell Me. Magyar előadók közül Lolától az Ünnepelj ma velünk természetesen ebben az időszakban nálunk is kihagyhatatlan, hiszen ez a Coca-Cola kamionos reklámfilmjének magyar változata” – összegezte Edina.

Kedvenc pillanatai közé pedig az tartozik, amikor a gyerekekkel közösen éneklik – mit éneklik, üvöltik – Halász Pétertől a Hófickót.

KISHÁZIÉK EGY ÉVSZÁZADRA ELEGENDŐ KARÁCSONYI DALLAL OPERÁLNAK

Ez mondjuk nem meglepő, főszerkesztőnk, Kisházi Sándor több, mint 10 évig rádiózott, éppen ezért 10-ből 9 mainstream karácsonyi zenétől sikítófrászt kap, a Last Christmas-tól (köszi, Tami!) kezdve a Szürke Patásig fejvesztve menekül, ha megszólalnak.

“Szerintem pont ezért van az, hogy a családtagjaimat az ünnepek alatt inkább a rádiók által ritkábban játszott retro vonallal fárasztom, az élén a Chris Rea féle Driving Home for Christmas-szal. Legalább 10 éve, minden karácsony második napján, amikor haza indulunk a szüleimhez, addig nem kanyarodok ki a ház elől, amíg ez el nem indul” – mesélt babonájáról Sándor.

Acsalád női tagjainál az All I want for Christmas az abszolút kedvenc, de elmaradhatatlan a Water Babiestől az Under the Tree és még két sláger, amelyek úgy lettek karácsonyi kedvencek, hogy véletlenül felmásolta őket az amúgy a Chris Rea számot is tartalmazó, matuzsálemi korú pendrive-ra: Zucchero: Wonderful Life és Michael Jackson: Give into me.

“Oké, tudom, közük nincs a karácsonyhoz, de 10 éve minden alkalommal elindulnak az Anyumékhoz vezetős USB stick-ről, szóval, nálam ők is az ünnepi kedvencek közé tartoznak.” – zárta gondolatait Sanyi.

BALÁZSÉKNÁL IS A LAST CHRISTMAS A BEFUTÓ

Értékesítési vezetőnk otthonában minden karácsonykor őrületes buli megy, aminek a tetőpontja a Wham! slágere, vagy ahgy ő mondja: erre a zenére tombolunk itthon!

FOTÓSUNK MÉG MINDIG AZ ERŐ JÓ OLDALÁN

Török Kornél fotós kollégánk már a karácsonyi filmeknél is mesélt nekünk Star Wars rajongásáról, így nem annyira meglepő, hogy számára a legszebb karácsonyi zene a Star Wars főcímdala John Williams-től. Well played, Kornél!

ELÉG VOLT A GICCSBŐL, JÖJJENEK AZ IGAZ SLÁGEREK!

Üvöltötte Rókus Ákos, és már el is hozta neked a sallangoktól mentes, pure, epic, ultimate karácsonyi összeállítást. Ha neked is a füleden folyik az arany a fenti dallamoktól, hát íme egy kis felüdülés, először a Scooter: White Christmas/Fire mashuppal. Van valami meghitt abban, ahogy HP Baxter lágy dallamaira a srácok a fotelbe süppedve kávét kortyolnak, majd amikor kigyullad (!) a karácsonyfa, indul az igazi rave-ület, a látható képmezőn kívül gondosan odakészített szintikkel, és a 90-es évek Scooter-himnuszával, a Fire-rel.

A kleine Übberraschung után egy másik nagy kedvencemet hoztam el, kevesen tudják, de minden idők legmenőbb autós sorzatának, majd minden idők legmenőbb életmentős sorozatának főszereplője minden idők legmenőbb karácsonyi albumát is kiadta. Szóval jöjjön a Hoff, azaz David Hasselhoff karácsonyi albuma!

Bónuszként pedig egy igazi nehéz tüzért is hozok, ő nem más, mint a Gyűrűk Ura-trilógia Szarumánját játszó Christopher Lee metál karácsonya, amelyet 90 (!) évesen adott elő az öreg. Respect!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb