BUÉK2021Szegedi Arcok

Szeged 365 Karácsony: köszönjük, hogy vagytok nekünk!

Egyetlen mondat, tőlünk, Nektek, a szent este kellős közepén: köszönjük, hogy vagytok nekünk! Na jó, még egy: köszönjük a sok-sok bíztatást, ötletet, témát és azt, hogy az év végére ekkorára duzzadt a Szeged365 virtuális családja – libabőrösek vagyunk, amikor ránézünk az olvasottsági adatainkra. Fantasztikus olvasóink vannak, imádunk Nektek újságot írni! Fogadjátok sok szeretettel a Szeged365 csapat karácsonyi jókívánságait, érkezzen egy-egy ünnepi gondolat a szerkesztőségünk tagjaitól.

GÁBRIEL EDINA, IRODAVEZETŐ: “SEMMI SEM ÖRÖK, ÖRÜLJ MINDEN PILLANATNAK!”

Téli gyerek vagyok, bírom a hideget, a havat. Önmagában is imádom a telet, de a karácsony az különleges. Régen, vidéken, egy 5000 lélekszámú kis faluban minden évben paprikás panírba forgatott tengeri hallal, csillogó papírba csomagolt ajándékokkal, és zenéléssel teltek a karácsonyok. Anyu fáradt, de boldog, nyugodt mosolya, az érzés hogy apu biztosan hazaér az ünnepekre a hosszú útról a naaagy kamionnal, az örökre megmaradt.

Aztán felnőttem, kirepültem az otthon melegéből, és mindaddig nem is volt teljes az ünnep, amíg gyerekeim nem lettek. Azóta a varázslatot újra élem. Most én ügyködök minden évben azon, hogy minél több örökre szóló élményt csempésszek a kis angyalkáim szívébe. De ez a karácsony más. Ők is érzik. A nagynéni és az unokatesó idén nem repülnek haza külföldről. Idén nem ül össze a nagy család, a másodunokatesókkal együtt. Idén kisebb csomagokat fog hozni a Jézuska. De ez a karácsony sem telhet el karácsonyi puncs és habos forrócsoki nélkül, a kanapén szürcsölve hópihés-rénszarvasos pizsiben. Nem telhet el éneklés és csengettyűszó nélkül. Nem telhet el éjszakáig tartó játszással a fa alatt. Nem telhet el a ragasztópisztoly max. igénybevétele nélkül, amikor a rokonoknak DIY karácsonyi díszeket készítünk. Nem telhet el a szomszéd lakótömbbe is átterjedő mézeskalácsillat nélkül. Idén talán fényesebben ragyognak az izzók a fán is. Talán jobban is érezni a fenyő illatát a szobában. Talán többet ér az ölelés. Talán arra tanít ez az év, ez a karácsony, hogy semmit se vegyél biztosra. Semmi sem örök. Örülj minden pillanatnak. Amit természetesnek hiszel, az nem az, hanem igazi érték. És ez az igazi ajándék.  Csillogó csomagolópapír nélkül.

„Legyen az ünnep csendes,
mint a szíved dobbanása,
Legyen békés,
mint a hó hullása,
Legyen szép,
mint a gyertya ragyogása,
És vidám,
mint gyermek kacagása.”

Boldog karácsonyt!

FÜLÖP TÍMEA, ÚJSÁGÍRÓ: “A SZERETET TÖBBET JELENT, MINT A KARÁCSONYI EBÉD”

Nem könnyű év áll mögöttünk, sok, eddig nem ismert megpróbáltatással kellett szembenéznünk az idén, azonban eljött az évnek az az időszaka, amikor egy kicsit kikapcsolhatunk, egy kicsit megállhatunk rohanó világunkban, és arra koncentrálhatunk, ami a legfontosabb: a családunkra, barátainkra, embertársainkra. Azokra, akikkel együtt lehetünk, és azokra, akiktől távol kell, hogy töltsük az ünnepet. A szeretet többet jelent, mint a karácsonyi ebéd, mélyebben gyökeredzik, mint az, hogy most tudunk -e találkozni azokkal, akik kedvesek a szívünknek, vagy sem, a szeretet belülről fakad, a szívünkben lakozik, és soha el nem múlik még akkor is, ha ezt az ünnepet nem tölthetjük úgy, mint ahogy szeretnénk. Kívánom, hogy a szívében és a lelkében Mindenki találjon rá a karácsony igazi szellemére, lássuk meg a szépet és a jót ebben az ünnepi időszakban, és a legfontosabb, tudjuk, senki sincs egyedül!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!

PÓSA TAMI, ÚJSÁGÍRÓ: “EGYSZERŰEN IMÁDOM, HOGY VAN AZ ÉVNEK EGY OLYAN SZAKASZA, AMIKOR KÉPESEK VAGYUNK EGYMÁST SZERETNI, SZÍVBŐL”

Ha le kellene hunyom pár percre a szemem és el kellene mesélnem röviden azt, hogy miért imádom annyira a karácsonyt, akkor az első, amit kiemelnék, az a fenyőillat lenne. Egyszerűen semmit sem kedvelek jobban a szeretet ünnepében, mint a friss, zöld növény illatát, ami hosszú napokon keresztül ott kering a lakásban. A rá aggatott csillogó díszek és a ízletes szaloncukor, ami igazán varázslatossá teszi, már csak hab a tortán. És, ha már torta, természetesen odavagyok a finomabbnál-finomabb süteményekért és édességekért is, amit ezekben a napokban bátran, bűntudat nélkül akár reggelire is el lehet fogyasztani. Imádom, hogy mindenhonnan ömlik a szeretet, a kedvesség és az odafigyelés. Imádom, hogy képesek vagyunk megállni, visszalassulni és semmit tenni. Imádom, hogy el lehet terülni a kanapén és azt is, hogy körbe lehet járni a rég nem látott rokonokat. 

Imádom, hogy ajándékot adhatok és természetesen a meglepetéseknek is örülök. Imádom, hogy minden fénybe borul. Imádom, hogy nem törődünk a bajjal. Imádom, hogy képesek vagyunk együtt nevetni. Imádom, hogy lehet jókat enni és beszélgetni. 

Egyszerűen imádom, hogy van az évnek egy olyan szakasza, amikor tényleg képesek vagyunk szeretni egymást, szívből. 

BARTOK ZSÓFI, ÚJSÁGÍRÓ: “A KARÁCSONY A LELKI FELTÖLTŐDÉSRŐL SZÓL

Számomra a karácsony egy olyan lelki feltöltődésről szól, amelyre az év többi részén talán nem is kerül sor. Remek idő ez arra, hogy néhány napig elcsendesedjünk, megnyugodjunk – már amennyire a család engedi és a legfontosabb az, hogy  ezeket a pillanatokat azokkal töltsük, akiket igazán szeretünk. Ezért szeretjük annyira ezt az ünnepet a családommal, mert ezzel együtt kikerülünk a mókuskerékből, félreteszünk minden problémát, nyomasztó érzést és arra összpontosítunk, ami számunkra igazán fontos az életben. Kívánom, az összes olvasónak, hogy ebben a pár napban ne a stressz, az ajándékok és a tökéletes karácsonyi ebéd, vagy vacsora legyen a legfontosabb, hanem a tartalmasan, együtt eltöltött idő csodás érzése.

RÓKUS ÁKOS, ÚJSÁGÍRÓ: A FILMBE ILLŐ JÁRVÁNY LASSAN EGY OLYAN SZTORI LESZ, AMIRE NOSZTALGIÁZVA GONDOLUNK VISSZA KÉT SÖR ÉS PÁR CIMBORA TÁRSASÁGÁBAN

Lassan most már tényleg vége az átkozott 2020-as évnek, a soha nem látott, filmbe illő vírusjárvány, az általános kiszámíthatatlanság lassan egy olyan sztori lesz csupán, amire nosztalgiázva gondolunk majd vissza két sör és pár cimbora társaságában. Legyen így, és kívánom, hogy az ünnepi időszak alatt mindenki egy kicsit felhőtlenül tudjon boldog lenni – ebben természetesen segítenek majd a Szeged365 sorai is.

TÖRÖK KORNÉL FOTÓRIPORTERÜNK IMÁDJA A KIHÍVÁSOKAT

Hálás vagyok a sorsnak, hogy lehetőség adott arra, hogy kipróbálhassam magam Szeged legdinamikusabban fejlődő híroldalánál, mint fotóriporter. Ennek hála, újra beleszerettem a fotózásba és nap, mint nap újabb változatos és izgalmas kihívással állok szemben. A következő évben arra fogok összpontosítani, hogy minden téren javuljak, fejlődjek! Köszönjük, hogy ennyien olvassátok a cikkeket és nézitek a fotóimat. Kellemes karácsonyt és sikeres új évet kívánok az olvasóinknak.

KISS BALÁZS, KERESKEDELMI ÉS KÖZÖSSÉGI VEZETŐ: NAPONTA TAPASZTALOM A SZEGEDIEK JÓSÁGÁT

Azt kívánom mindenkinek, hogy legyen gyönyörű álma! Kívánom, hogy ebben az álomban legyen benne a szeretet, a tenni vágyás, az alkotás! Kívánom, hogy ez az álom teljesüljön, és legyen jobb Szegednek, a régiónak, az országnak és remélem nem önzőség tőlem, hogy ilyet kérek, de kívánom hogy a legjobb saját magadnak és szeretteidnek legyen! Ez az év nagyon harcosra sikeredett, az egészen kicsi álmokért is nagyokat kellett harcolnunk…de ez az év nekem a legszebb évem is, hiszen Szegeden a gyönyörű Tisza-parton mondta ki szerelmem a boldog igent, majd a varázslatos Dobogókőn húztuk egymás ujjára a szerelmes gyűrűket. Idén sikerült egy nagyon régen dédelgetett álmom megvalósítása is: elindult a Szeged365! Brutálisan sokan lettünk, és Ti, a Szeged365 családtagok velünk vagytok, támogattok, ha kell segítetek, és folyamatosan számíthatunk véleményeitekre is… ezt nagyon köszönjük NEKTEK! Boldog vagyok, mert a sok nehézség mellett naponta megtapasztalhatom az emberek jóságát, összefogását és támogatását! Köszönöm ezt mindenkinek! Tartozom egy vallomással is. Most idén tapasztaltam meg legmélyebben hogy a szeretet nem válogat …feleségem a saját oldalán, a Fullanyuuuu-n elindított egy gyűjtést rászoruló nagycsaládosok részére, és a szegedi “Fullanyuuuu”-k beindultak…leírhatatlan boldogság volt látni a tömérdek felajánlást, fullos márkás játékokat és ruhákat amiket felajánlottak a kedves családoknak…a legnagyobb szívek dobbantak együtt…és elnézést a szentimentális sorokért, de most is gombóc lett a torkomban, és libabőrös lettem, mert eszembe jutottak az elmúlt napok pillanatai…azok a pillanatok, amikor a jobb sorsa érdemes családokhoz elvittük a felajánlásokat, az ajándékokat! Ragyogó mosolygós gyermek szemek fogadtak mindenhol bennünket, szűkös omladozó falak között…de láttam, hogy a szeretet összetartja a családokat, a gyermekek olyan őszintén örültek, olyan felszabadultan öleltek és mosolyogtak, hogy könny csordul most is a szemembe, ahogyan a sorokat írom…örömömben és fájdalmamban egyszerre…fáj, mert ha tehetném a világ összes gyermekét megmenteném a nélkülözéstől, és mosolygok mert megtapasztaltam: a szeretet nem válogat, ott van mindenhol a világban! Boldog, szeretetteljes és ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKTEK!

KISHÁZI SÁNDOR, FŐSZERKESZTŐ: ÉN VAGYOK A GALAXIS LEGSZERENCSÉSEBB FICKÓJA

Én vagyok a galaxis legszerencsésebb fickója. Hogy miért? Azokkal tölthetem a karácsonyt, akiket a legjobban szeretek, a két gyönyörű kislányommal, a szintén gyönyörű feleségemmel, a fantasztikus szüleimmel, a tinikorból már jócskán kilépett, imádott nagymamámmal, a feleségem giga jófej családjával (mondom én, hogy mázlista vagyok) és Rocky Balboa-val, a világ legidétlenebb kutyájával. Boldog vagyok, ráadásul annak dacára, hogy a legszürreálisabb Stranger Things epizódba klappoló éven vagyunk túl, elindítottuk régi nagy álmunkat, a Szeged365-öt, ami 9 hónapja rakétaként lőtte ki magát és úgy tűnik, köszöni szépen, jól érzi magát egyre feljebb és feljebb Szeged égboltján. Rettenetesen hálás vagyok ezért minden egyes olvasónknak. Azért, hogy ennyire durván sokan olvastok bennünket, nomeg azért is, mert ezernyi ötlet, meglátás, konstruktív kritika jön Tőletek nap mint nap. A szegedi egészségügyi hősöket megsegítő Szegedi Hősök akciónkra több, mint 6.000 tipp, segítő üzenet érkezett, gyakorlatilag azt sem tudtuk, merre kapjuk a fejünket. Így tényleg élmény újságot írni, szegedinek lenni, alkotni, megvalósítani, merni nagyobbat, jobbat, szerethetőbbet álmodni – köszönjük, hogy vagytok nekünk! Kívánom Nektek, Szeged365 Family, hogy legyen meseszép a karácsonyotok, töltsétek azokkal az év legszebb napjait, akiket a világon a legjobban szerettek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb