Sport

Bánhidi Bence: egy szép családot szeretnék két-három éven belül, a legfontosabb szereplőt ehhez, úgy érzem, már megtaláltam

Egy szép családot szeretnék két-három éven belül, a legfontosabb szereplőt ehhez, úgy érzem, már megtaláltam – árulta el Bánhidi Bence, a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának beállója az Indexnek adott interjújában, ahol magánéletéről, sportolói karrierjéről és jövőbeni terveiről is vallott.

A VESZPRÉM ELLENI GYŐZELEMHEZ LEGKÖZELEBB PONTOSABB, KONCENTRÁLTABB JÁTÉK SZÜKSÉGES

A Mol-Pick Szeged az idei év utolsó mérkőzését nem úgy zárta, ahogy szerette volna, ugyanis a legnagyobb rivális Telekom Veszprém 36–24-re legyőzte őket az Újszegedi Sportcsarnokban. Bánhidi Bence elmondta, a gond az lehetett, hogy aznap délelőtt tudták meg, hogy a Vardar Szkopje elleni BL-meccs elmarad, és a Veszprém elleni összecsapás lesz az utolsó tétmérkőzés ebben az esztendőben. Ez kihatott a csapat játékára, és befolyásolhatta a végeredményt is. A játékos arról is beszámolt, az alapszakasz után a döntőben, amikor újra a veszprémiekkel találkoznak a pályán a győzelemhez sokkal nagyobb önbizalom, pontosabb, koncentráltabb játék szükséges.

JÓL ÉRZEM MAGAM A PÁLYÁN, ÚGY FIZIKÁLISAN, MINT MENTÁLISAN

Bánhidi Bence arról is mesélt, hogyan élte meg szeptemberben a koronavírus fertőzést, és milyen volt visszatérni a pályára a betegséget követően: “megéreztem magamon a betegséget és a kihagyást, nagyjából 10 hét és rengeteg külön munka kellett ahhoz, hogy visszanyerjem az erőmet, de most már talán olyan formában vagyok, amit a klub, a szurkolók és én is elvárok magamtól. Jól érzem magam a pályán, úgy fizikálisan, mint mentálisan, úgyhogy remélem, túl vagyok rajta, ahogyan a csapat is” – mondta el az Indexnek.

TOPCSAPATOK ÉRDEKLŐDNEK A VÁLOGATOTT KÉZILABDÁZÓ UTÁN

Az interjú során szóba került az is, hogy Bánhidi szerződése 2022-ben lejár Szegeden. A mindössze 25 éves beálló iránt pedig olyan topcsapatok is érdeklődnek, mint a Barcelona, vagy a PSG. Bánhidi megerősítette a hírt, azonban elmondása alapján még nem tekint ennyire előre, a Pick Szeged is nyitott a közös folytatásra, várhatóan 2021 nyaráig biztosan eldől a hogyan tovább.

Fotó: pickhandball.hu

HÉT HÓNAPJA VAGYUNK EGYÜTT NÓRIVAL, DE OLYAN, MINTHA MÁR KÉT ÉVE ISMERNÉNK EGYMÁST

Ezekben a napokban, karácsony ünnepén azonban Bánhidi Bence is a családjára koncentrál, ilyenkor tudja kicsit kifújni magát. Szeret főzni, kicsit a sporttól elszakadva a szeretteivel tölteni az időt, különösen most, hogy a karácsonyt párjával, Nórival együtt ünnepelheti.

“Hét hónapja vagyunk együtt Nórival, de abból az időből, amit együtt töltöttünk, sokkal többnek tűnik. Olyan, mintha másfél, két éve ismernénk egymást, egyrészt a karanténhelyzet miatt, én sokáig itthon készültem, neki nem volt, csak online oktatás az egyetemen, másrészt az egész nyarat együtt töltöttük, nem szólt közbe sem edzés, sem tanulás. Arról nem beszélve, hogy a lakásomnak is jót tesz a női jelenlét, és itt elsősorban nem a tisztaságra, hanem arra gondolok, hogy az én szívemhez a hasamon keresztül vezet az út.”

Fotó: Czerkl Gábor / Index

NAGY ÁLMOM EGY OLIMPIA

A válogatott kézilabdázó azt is elárulta, mit szeretne elérni a jövőben: “nagyon nagy álmom egy olimpia, ha viszont klubszintről beszélünk, akkor régi vágyam egy Final Four. A magánéletemmel kapcsolatban pedig egy szép családot szeretnék két-három éven belül, a legfontosabb szereplőt ehhez, úgy érzem, már megtaláltam.”

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb