BUÉK2021Kikapcs

Szeged365 Cinema: íme a top3 legrosszabb karácsonyi film

A könyöködön jön ki Kevin és a Reszkessetek betörők? Hidd el, nem ez a legrosszabb, ami karácsonykor veled történhet. Jó pár jó ízlés elleni merényletet produkált már a filmtörténelem, és aligha te is belefutottál már jó néhány katasztrófába. Hogy legközelebb elkerüld ezeket, már mutatjuk is, mely alkotások elől menekülj sikítva.

FEKETE KARÁCSONY (2019)

A film, amely egy viszonylag népszerű 1974-es slasher horror átdolgozott, kiherélt, kreativitástól tökéletesen mentes és fölösleges skicc benyomását kelti. A magyar rajongóktól is kapott hideget-meleget, jó néhányan egyszerűen csak nevetségesnek és idegesítőnek titulálták, mások borzalmasnak és sablonosnak nevezték, de a legtöbben olyan szavakkal illetik amik már nekünk is soknak tűnnek. Egyszerűen förtelmes, ha nem vagy katasztrófaturista, kerüld el! Ja a lényeget majdnem ki is hagytuk: a történet szerint egy ismeretlen tettes egy kampuszon szedi áldozatait, az egyetem bátor lányai pedig szembeszállnak vele…

HÓBARÁT (1998)

A Hóbarát, vagy hírhedtebb nevén Jack Frost már a világ egyik leghülyébb szinopszisa díjáért is pályázhatna. Az amúgy valamivel korábban fullra A kategóriásnak számító Michael Keaton által játszott apa mindig is híres zenész akart lenni, és a nagy munkálkodás közben jól elhanyagolja a családját. Karácsony estéjén azonban felismeri hibáját – de jóvátenni már nem tudja, mert végzetes balesetet szenved. Egy évvel később azonban a fia által épített Hóember testében visszatér, hogy helyrehozzon mindent. Komolyan mondjuk, igyál még egy tojáslikőrt, és ezt a horrorként talán élvezetes, de vígjátékként katasztrofális filmet felejtsd el!

STAR WARS HOLIDAY SPECIAL (1978)

Kevesen tudják, de az 1977-es, óriási sikert hozó Egy új remény után megjelent egy Star Wars Holiday Special című karácsonyi különkiadás a Csillagok Háborúja kánonban, amely annyira pocsékra sikerült, hogy néha még azok a színészek is letagadják, akik játszottak benne, a Star Wars atyja, George Lucas pedig az adásba kerülés után az összes létező kópiát megpróbálta felvásárolni, nehogy még egyszer láthassa valaki.

A sztori szerint Han Solo és Chewbacca megpróbál a wookie-k bolygójára jutni, hogy megünnepeljék az Élet Napját (a wookie karácsonyt), de egy birodalmi blokád miatt késnek, mi pedig megnézhetjük, hogyan tölti az időt Chewbacca családja az otthonukban… Belinkelni nem merjük, de ha bátor vagy, itt megtalálod a komplett alkotást – még mielőtt Lucas ezt is felvásárolja!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb