Sport

Kardos Péter-Szedeák: komoly tényezők lettünk a bajnokságban

A férfi kosárlabda élvonal őszi idényének meglepetéscsapata minden kétséget kizáróan a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese volt. A szegediek tizenhárom lejátszott mérkőzést követően – vagyis az alapszakasz felénél – kilenc győzelemmel az ötödik helyen állnak a táblázaton, a legutóbbi öt mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, ami jelenleg a leghosszabb győzelmi széria a bajnokságban. Az elmúlt hetek sikereinek hátteréről dr. Kardos Péter, a klub elnöke mesél.

Fotó: szte-szedeak.hu

KOMOLY TÉNYEZŐK LETTÜNK A BAJNOKSÁGBAN

“Örömmel tölt el, hogy komoly tényezők lettünk a bajnokságban, minimális különbségű vereségeinket a dobogóra, illetve az aranyéremre pályázó csapatok ellen szenvedtük el, miközben a Körmendet például oda-vissza legyőztük. További hitet és reményt ad a jó folytatáshoz a tudat, hogy a keretünk minden egyes tagja teszi a dolgát, és megvalósítja azt az elképzelésünket, amiért ide szerződtettük őket. Nálunk most valóban mindenki hihetetlenül fontos láncszem az egész gépezetben – összegezte az elmúlt hetek mérkőzéseit Kardos Péter.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldala

A SZEDEÁK VEZETŐEDZŐJE NEM A RUTINRA ÉS A BIZTONSÁGRA TESZI LE A VOKSÁT, HANEM EGY FIATAL, GYŐZTES MENTALITÁSÚ CSAPATOT ÉPÍT

Kardos Péter beszámolt arról, hogy Szrecsko Szekulovics vezetőedző még a nyári szünet utáni legelső megbeszélésen elmondta, ő nem a rutinra és a biztonságra teszi le a voksát, hanem egy fiatal, győztes mentalitású csapatot akar építeni. “Közösen határoztuk el azt, hogy két kulcsposzton a külföldi játékosok igazolásával egészen augusztusig kivárunk, ami utólag nagyon jó döntésnek bizonyult. A keretünk átlagéletkora 24, a kezdőötösünké 26 év. Tudtuk, hogy ebben van ugyan bizonytalanság, de érdemes kockáztatnunk az eredményesség érdekében. A magyar „magot” lényegében sikerült egyben tartanunk. Két távozónk volt, Kovács Ádám sérüléséből még most sem épült fel teljesen, Vágvölgyi Ákos pedig magánéleti okokból hagyta abba az élsportot. A kényszerből távozók helyett kiváló igazolásnak bizonyult Keller Iván. Tehát ez egy stabil magyar váz, olyan játékosokkal, akik egyetemre járnak, és kétszer is U20-as bajnokok voltak a Szedeákkal, így az összetartás természetes közöttük” – mondta Kardos.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldala

SZRECSKO A SZIGOR MELLETT KELLŐ EMBERSÉGGEL, ÉS HUMORRAL KEZELI A HELYZETEKET

Kardos elmondása szerint így az alapszakasz feléhez érkezve továbbra is a csapaton belül tapasztalható kémiára építenek, és céljuk, hogy minél több meccset megnyerjenek. “Ennek a légkörnek a kialakításában meghatározó szerepe volt Szrecsko személyiségének, aki a szigor mellett kellő emberséggel és humorral tudja kezelni a helyzeteket és Govens Darrinnek is, aki hatalmas tapasztalatával igazi vezére lett a csapatnak. Felemelő érzés például arról hallani, hogy a Körmend elleni hazai meccsünk nagyszünetében a társak állva tapsolták meg az öltözőben Olasz Ádámot, aki a félidő utolsó perceiben kiváló védekezéssel segített a csapatnak.”

Fotó: szte-szedeak.hu

JAMES DICKEY A TELJESÍTMÉNYINDEX ALAPJÁN JELENLEG A MAGYAR BAJNOKSÁG LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSA

Kardos Péter arról is szólt, hogy a csapat eredményeivel, ha nézők előtt játszhatnának, biztosan megtöltenék az újszegedi sportcsarnokot. “Ritka élmény például egy James Dickey adottságú játékost a Szedeákban látni. 24 éves amerikai centerünk a teljesítményindex alapján jelenleg a magyar bajnokság legértékesebb játékosa, elképesztő ruganyosságával igazi kuriózum a játéka. Biztos vagyok abban, hogy rövidesen a legkomolyabb bajnokságokban láthatják majd a szurkolók, de addig is nagy öröm, hogy most a Szedeákot erősíti. A klubvezetésnek pedig már „csak” az a dolga, hogy egy ilyen csapatnak megpróbálja a nyugodt munkafeltételeket biztosítani. Eddig ez sikerült, és remélem, hogy a következő évben is lehetőséget kapunk a szponzorainktól, hogy hasonló szinten folytathassuk a munkánkat.”

Forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb