Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Abigél, önelfogadás, Almási Kitti és Ördög Nóra dobja fel a délutánt

Szépre sikerült a kedd a sok-sok napsütésnek köszönhetően, most pedig pár szuper programmal tehetjük fel a pontot arra a bizonyos i-re. Jön egy hangulatos zenés est Gerendás Péterrel, majd Almási Kitti és Ördög Nóra beszélget önazonosságról, és még az Abigél legjobb dalai is felcsendülnek.

GERENDÁS PÉTER DOBJA FEL A DÉLUTÁNT

Nagyszerű sztorija van a 17:00-kor kezdődő online koncertnek. A Vasas Könyvtár egy régebbi Gerendás Péter előadást szeretett volna lejátszani, de amikor felvetődött az engedélykérés gondolata, a zenész jelezte, hogy a terem végéből rögzített koncert helyett tart egy újat a saját nappalijában profi eszközökkel felszerelt „stúdiójában”.

FELCSENDÜLNEK AZ ABIGÉL LEGJOBB DALAI

Este 19:00-kor kezdődik a Budapesti Operettszínház Abigél előadása. A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.

DR. ALMÁSI KITTI ÉS ÖRDÖG NÓRA BESZÉLGETNEK ÖNAZONOSSÁGRÓL

Dr. Almási Kitti Ki vagy Te? című új sorozatának harmadik epizódja 20:00-kor kezdődik a Nyitott Akadémia YouTube csatornáján. A neves pszichológus ezúttal ismert közéleti személyiségeket kérdez önazonosságról, elvárásokról, megfelelésről – arról, hogy kik is ők valójában, és milyenek szeretnének lenni. Harmadik vendége a mórahalmi származású műsorvezető, Ördög Nóra lesz.

LAJKÓ AZ ŰRBE MEGY

Meglehetősen későn, 23:30-kor kezdődik a Moziverzumon, de érdemes megnézni az alternatív történelmi szállal dolgozó magyar filmszatírát, a Lajkó, cigány az űrbent. A sztori szerint 1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben.

Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, hogy ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni az anyjától. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb