Közélet

Napi összefoglaló: újabb vakcinaszállítmány futott be, Szegedre is megérkezett az oltóanyag

Sűrű volt 2020 utolsó előtti napja: újabb vakcinaszállítmány futott be, melyből már Szegedre is jutott – a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjába is megérkezett ma az oltóanyag. A tegnapi, Szegeden is ijesztő csillármozgásokat produkáló földrengés ma még két utórengést produkált, Karikó Katalin pedig rangos díjat kapott – igaz, még nem a Nobelt.

Íme a szilveszter előtti utolsó nap krónikája:

KORONAVÍRUS: 1972 ÚJABB ESET AZ ORSZÁGBAN, 85 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt egy napban 1972 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 319 543 főre nőtt a hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 85 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy március óta immár 14 588 koronavírusosról tudunk Szegeden és annak környékén.

ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel – hangzott el az m1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában a Liszt Ferenc repülőtérről.

BREAKING: SZEGEDRE IS MEGÉRKEZETT A VAKCINA

5000 darab Pfizer-vakcina érkezett Szegedre, tette közzé a Szegedi Tudományegyetem Instagram oldalán. Az oltóanyagot az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjába szállították.

KARIKÓ KATALIN: EGYÁLTALÁN NEM FÉLEK

A vakcina csakis teljesen természetes összetevőkből áll – mondta el a Pfizer/Biontech vakcina kifejlesztésében kulcsfontosságú szerepet játszó volt szegedi kutató, Karikó Katalin az El Pais nevű spanyol lapnak.

A kutatónő pont ma kapta meg a Közmédia Év Embere Díját – tájékoztatta az MTVA Sajtó Osztálya szerdán az MTI-t. Szívből gratulálunk!

KÉT ÚJABB UTÓRENGÉST IS LEHETETT ÉREZNI MAGYARORSZÁGON

A keddi horvátországi földrengés két szerda reggeli utórengését is lehetett érezni Magyarországon – közölte az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának szeizmológusa.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb