Kikapcs

Szeged365 Cinema: Jó volt az este? Íme öt film, ami bizonyítja, a másnapos ember legyőzhetetlen!

Remélhetőleg mindenki jó alaposan elbúcsúztatta a sokat és megérdemelten szidott 2020-as évet. Ha még a tegnap este után egy kis fáradtságot érzel magadon, ne aggódj: hoztunk pár filmet, amely alapján egész biztosan legyőzhetetlen vagy. Avagy jöjjön a Szeged365 nagy másnaposság-válogatása!

RÉSZEGES KARATEMESTER (1978)

Egy ősi kínai, bocsánat, hong-kongi mondás szerint – amit ma reggel találtam ki – aki sokat iszik, az jól harcol. Bizonyítja ezt a hazai kereskedelmi tévéknek hála itthon is közismertté vált korai Jackie Chan klasszikus is, a harcművészfilmek és az öreg Jackie igazán eleven és működőképes humorának meglepően jól sikerült elegye, a Részeges karatemester is. Van benne karakterfejlődés, tanulságos történet, sok-sok poénos jelenet, elképesztően virtuóz bunyó koreográfia és egy nagy adag érzelem is. Remek választás egy másnaposságűző mozizáshoz!

DIE HARD 3. – AZ ÉLET MINDIG DRÁGA

Ha a Részeges karatemesterről azt mondtuk, hogy remek választás, akkor a Die Hard 3. része a tökéletes darab egy másnapos délutánra. Az akciófilmek királyának harmadik epizódjára újra visszatért a rendezői székbe John McTiernan, és Bruce Willis mellé leigazolták Samuel L. Jacksont is, hogy egy igazi body-cop movie-t varázsoljanak az egyszemélyes bosszúálló John McClane-ből. Ráadásul a jó öreg John halál másnaposan tolja végig az egész filmet, bár nem is ússza meg karcolás nélkül…

Elmés és mulatságos feladványok, nagyszerű történet, iszonyatosan jól működő kémia a főszereplők között, látványos akciók, humoros beszólások, és egy aranytömb a Zastava hátsó ülésén: ebben a filmben minden benne van, ami akciófilmet naggyá tehet!

A NAGY LEBOWSKI (1998)

A nagy Lebowski a Coen-testvérek méltán kultstátuszba emelkedő filmje a mostani összeállításunk leglazább darabja. A történet csavaros, a karakterek pedig bizony eléggé karcosak egymással, de ahogy ebben a színes kavalkádban a felváltva betépett és bepiált Lebowski forgolódik úgy, hogy a cselekmény nagy részében fogalma sincs arról, hogy épp mit csinál, az egész egyszerűen páratlan. Must see cucc!

TORRENTE, A TÖRVÉNY KÉTBALKEZE (1998)

Láttál már olyan rendőrt, aki éjfélkor azért utasítja vissza az N+1-edik viszkit, mert ekkortól már szolgálatban van? Hát most látni fogsz! Jön Torrente, aki nem veti meg az italt, a nőket, a könnyű helyzeteket és a hülyéket sem, egyszerűen csak a normalitást kerüli olyan messzire, amilyen messzire csak tudja. Nagyszerű zsaruparódia egy igazán visszataszító főhőssel, de brutálisan jó humorral.

MÁSNAPOSOK (2009)

Azt hitted, kimarad az összeállításból a nyilvánvalóan idevaló Másnaposok? Ennél nagyobbat nem is tévedhettél! A feledésbe merült legénybúcsú emlékei (és az elveszett vőlegény) utáni nyomozás viccesebbnél viccesebb jeleneteket tartalmaz, és igencsak hamar népes rajongótábort gyűjtött. Valószínűleg nem véletlenül…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb