Közélet

74 milliós panel? 300 ezerért családi ház? Íme a tavalyi év legfurcsább ingatlanhirdetései

74 millió forintért kínált panellakás és egy mindössze 300 ezer forintért meghirdetett családi ház is szerepel az Index.hu és az Ingatlan.com közös ingatlanpiaci összeállításában, amely a 2020-as év legfurcsább hirdetéseit gyűjtötte egy csokorba.

SZELLEMKASTÉLYT VALAKI, SZEGED MELLETT?

Mielőtt belevágnánk a szemlébe, következzen egy kis Szeged környéki kitérő. A tavalyi év egyik legmeglepőbb ingatlanhirdetése az a röszkei kúria volt, amelyben anno a brutálisan meggyilkolt Kulin Bán lakott. Az alábbi cikkünk egyébként a tavalyi év harmadik legolvasottabb írása volt a Szeged365.hu-n:

Ha a kedvenc filmjeid közé tartozik a The Blair Witch Project, a kisteleki szellemkastélyban készült fotókat is látnod kell – igaz, ezt már a kutya sem hirdeti, csak ott áll magányosan, lepattanva, 822 milliós uniós támogatásból:

AZ ORSZÁG LEGDRÁGÁBB PANELLAKÁSA

Meglepő lehet, de a legdrágább panellakást nem a fővárosban adták el, hanem a Balaton partján – írja az Index.hu. A siófoki Aranyparton lévő, felújított vízparti panelépület harmadik emeletén lévő 79 négyzetméteres lakást az egyik ingatlaniroda hirdette meg, a vevő pedig 74 millió forintot, azaz négyzetméterenként majdnem 1 millió forintot adott érte. A panelpiacon extrém magas árat magyarázza, hogy a lakásnak van egy 40 négyzetméteres terasza, a háznak pedig közvetlen kijárata van a strandra.

A MÁSIK VÉGLET: CSALÁDI HÁZ EGY HAVI FIZETÉSÉRT

Tavaly a legolcsóbb ingatlanok összesítésében a csúcstartó egy, a Borsod megyei Négyes településen található romos vályogház. A Tiszától 8 kilométeres távolságra lévő, 60 négyzetméteres, másfél szobás ingatlanért és a hozzá tartozó 600 négyzetméteres telekért mindössze 300 ezer forintot kért a tulajdonosa.

Speciel tényleg nem egy Buckingham-palota és nem is a Holt-Maros partján van, de akkor is, egy havi fizetésért adják:

Ennek a dupláját, azaz 600 ezer forintot kért a hirdető 2020 legolcsóbb lakásáért, amely Salgótarjánban található, és még mindig eladó. A 48 négyzetméteres, 1+2 félszobás, teljesen üres ingatlanból még a fűtőtestek is hiányoznak, így a következő tulajdonosa kedve szerint újíthatja fel.

Forrás: Index.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb