Mindenmás

Napi pakk, kedd: napsütés, robbantás és újabb adag vakcina érkezik a hét második napján

Szokták mondani, hogy álmosan indul az év, de ez nem lesz igaz a keddre: a vásárhelyi katonák robbantani fognak, újabb adag oltóanyag érkezik az országba, és a délelőtti borongós időt délután napsütés váltja fel. Kezdd egy egészséges reggelivel és a Szeged365 legfrissebb híreivel a mai napot is!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

EdvárdSimon, Amadil, Amáta, Árpád, Dalia, Dalton, Deli, Ében, Ede, Eduárd, Ellák, Emili, Emília, Emiliána, Gáspár, Gazsó, Simeon, Sion, Talamér, Táltos – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1 éve a kínai hatóságok közölték, hogy az országban egy új típusú koronavírus ütötte fel fejét. A vírust 2019 végén mutatták ki először, de a kínai kormány ezt hetekig titkolta. Ezzel járvány indul az országban. A vírus napok alatt a világ minden kontinensén, több országban is megjelent…
  • 108 éve született Molnár István olimpiai bajnok vízilabdázó.
  • 90. születésnapját ünnepli Robert Duvall Oscar-díjas amerikai színész, rendező, az Apokalipszis most és A keresztapa sztárja.
  • Ma lenne 89 éves Umberto Eco olasz író, irodalomtörténész, esztéta, A rózsa neve és A prágai temető szerzője.
  • 80. születésnapját ünnepli Mijazaki Hajao Oscar-díjas japán rajzfilmkészítő, a Nauszika – A szél harcosai, a Chihiro Szellemországban és A vándorló palota alkotója.
  • 75 éves lett Diane Keaton Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, az Annie Hall és az Elvált nők klubja szereplője.
  • 67 szál gyertyát fúj ma el Krasznahorkai László Kossuth-díjas író, a Sátántangó és Az ellenállás melankóliája szerzője.
  • 52 éve született Marilyn Manson amerikai énekes, dalszövegíró.
  • 46. születésnapját ünnepli Bradley Cooper amerikai színész, a Csillag születik, az Amerikai mesterlövész és a Másnaposok sztárja.
  • 49 éve Richard Nixon amerikai elnök jóváhagyta a Space Shuttle végső terveit és elrendeli űrrepülőgépek megépítését

DÉLUTÁN KISÜT A NAP SZEGEDEN

Míg a reggeli órákban a felhőké, délután már a napsütésé és a szélé lesz a főszerep Szegeden. Januárhoz képest nagyon enyhe, őszies lesz az időjárás, de azért nem árt magunkkal vinni a kabátunkat.

ROBBANTANAK A VÁSÁRHELYI KATONÁK

Robbantási feladatot hajtanak végre a katonák kedden Hódmezővásárhelyen, ezért ebben az időszakban a város térségében fokozott hanghatásokra kell számítani.

ÚJABB ADAG VAKCINA ÉRKEZIK AZ ORSZÁGBA

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra – jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői ülésén. Az új szállítmánnyal 39 ezer ember oltására elegendő oltóanyag válik elérhetővé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb