Közélet

Maruzsa Zoltán: Maradhat a távoktatás a középiskolákban

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet – mondta el Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

https://szeged365.hu/2021/01/07/operativ-torzs-varhatoan-penteken-dont-a-kormany-a-szigoritasokkal-kapcsolatban/

A digitális tanrend folytatásáról és a többi intézkedésről is várhatóan holnap dönt a kormány. Az államtitkár azt kérte az oktatási intézményektől, úgy készüljenek, hogy várhatóan január 11-én még nem áll vissza a jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamokon.

Jövő hétfőn indult volna újra a jelenléti oktatás a középiskolákban – erről pár napja még reális lehetőségként beszélt Maruzsa Zoltán -, de a járványhelyzetet elemezve az óvatosság mellett döntöttek. Szempont volt a koronavírus brit mutációja is, amely a korábbinál jobban érinti a fiatalokat. Az iskolákba indokolt esetben – például felzárkóztatás miatt – be lehet menni továbbra is – írta a Hvg.

https://szeged365.hu/2021/01/07/meglodultak-a-covid-szamok-3068-fovel-nott-az-orszagos-114-gyel-a-megyei-fertozottek-szama-elhunyt-127-beteg/

Szerdán Müller Cecília országos tisztifőorvos arról szólt, hogy az operatív törzs szerint indokolt fenntartani a szigorú korlátozásokat. Arról azonban nem beszélt, hogy meddig lenne ildomos kitolni a szigorításokat.

https://szeged365.hu/2021/01/06/muller-cecilia-a-vedelmi-intezkedesek-fenntartasa-indokolt-a-jovoben-is/

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb