Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: Szegeden is egyre hidegebb lesz, Nic Cage szülinap

Mától egyre hidegebb lesz Szegeden is, de odakint még nem lepik el a jegesmedvék a Tisza vizét. Kezdd a napot a Szeged365-tel, és megtudod, mi a közös Nicholas Cage-ben, Lewis Hamiltonban és Ganxsta Zolee-ban!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Attila, Ramóna, Artúr, Atilla, Bálint, Ellina, Etele, Lucián, Luciána, Melani, Melánia, Nikétás, Rajmond, Rajmund, Sziglind, Valentin – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 236 éve végrehajtották az első sikeres légballon repülést a La Manche-csatorna felett. Jean-Pierre Blanchard francia hőlégballonos feleségével és társával, John Jeffries amerikai fizikussal tette meg a látványosságszámba menő, nyaktörő légi kirándulást. 15 méter magas, 2200 köbméter térfogatú léggömbjükkel, kedvező széltől hajtva mintegy 2-2,5 óra alatt tették meg az utat Dover és Calais között.
  • 96 éve született Gerald Durrell brit zoológus és író, a Családom és egyéb állatfajták szerzője.
  • 90 éve látta meg a napvilágot Bőzsöny Ferenc előadóművész, tanár, a Magyar Rádió főbemondója, a tiszta, érthető beszéd egyik etalonja.
  • 76 éves lett Szirtes Tamás, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színigazgató, egyetemi tanár.
  • 63. születésnapját ünnepli  Linda Kozlowski színésznő, a Krokodil Dundee szőkesége.
  • 57 szál gyertyát fúj ma el Nicolas Cage Oscar-díjas amerikai színész, az Ál/Arc, a Las Vegas végállomás, A szikla és a Con Air szereplője. Kevesen tudják róla, de édesapján keresztül a híres rendező, Francis Ford Coppola unokaöccse.
  • 55 éve született Ganxsta Zolee (Zana Zoltán) zenész.
  • 36 születésnapját ünnepli Lewis Hamilton brit autóversenyző, az első színes bőrű F1 pilóta

HIDEG NAPOK JÖNNEK

Az ilyenkor megszokott nagy hideg és az igazi tél még nem köszönt be csütörtökön, de tény, hogy egyre hidegebb lesz Szegeden is. napközben felszakadozik majd a felhőzet, esőre nem kell számítani, de a hőmérséklet így sem igazán emelkedik majd 6 fok fölé.

Apropó, ha kíváncsi vagy, mennyi az esélye egy hétvégi, szegedi havazásnak, katt az alábbi cikkünkre, az Országos Meteorológiai Szolgálat egészen konkrét számokkal állt elő:

ÍME EGY JÓ TIPP LEENDŐ EGYETEMISTÁKNAK!

A Szegedi Tudományegyetem képzéseire első helyen jelentkezők ingyenes és korlátlan hozzáférést kapnak a Coursera for SZTE programhoz – mintha már most az egyetem polgárai lennének. A Courserán a kiválasztott szakterület legjobbjaitól lehet tanulni, az ezt igazoló tanúsítványokat pedig a szegedi egyetemi tanulmányok megkezdésekor be is lehet számíttatni. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb