Mindenmás

Frissen szabadult fegyenc a szegedi kettős gyilkosság elkövetője (frissítve, újabb részletek derültek ki)

Röviddel a szerdán történt szegedi kettős gyilkosság előtt szabadult az a férfi, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

BOZÓTVÁGÓ KÉSSEL ÖLT A 31 ÉVES FÉRFI

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség indítványozta a gyanúsított Ó. György letartoztatását. A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi szerdán este felkereste egy újszegedi erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét, majd egy bozótvágó késsel fejbe ütötte, és megölte őket. A két sértett a helyszínen azonnal életét vesztette. A férfit ezt követően Szeged belterületén a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrök igazoltatták, majd mivel látták, hogy ruházata véres, előállították.

Mint korábban írtuk, az eset a Szegedi Csillagvizsgáló melletti kiserdőben történt, a két áldozat már régóta a helyszínen lakott:

MOST SZABADULT, DE LEGALÁBB EGY MÁSIK BÜNTETŐ ELJÁRÁS HATÁLYA ALATT IS VOLT

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatására egy hónapra. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított röviddel büntetés-végrehajtási intézetből történt szabadulását követően és másik büntető eljárás hatálya alatt követte el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményt – tudatta a csoportvezető ügyész.

FRISSÍTVE (13:14): BOZÓTVÁGÓ – ÉS CSONTOZÓKÉSSEL TÖRTÉNT A GYILKOSSÁG, AZ ELKÖVETŐ IS HAJLÉKTALAN

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványából újrabb részletek derültek ki:

  • A gyanú szerint a férfi 2021. január 6-án 18 és 20 óra között megjelent a Szeged, Kertész utca mögötti fás, erdős területen található fabódénál, ahol a sértettek – két hajléktalan férfi – tartózkodtak életvitelszerűen.
  • A gyanúsított bement a bódéba, odalépett az ekkor már ágyukban fekvő sértettekhez, és a helyszínen talált bozótvágókéssel fejbe verte őket, majd egy szintén ott talált csontozókéssel elvágta a nyakukat, ennek következtében mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.
  • A gyanúsított az elkövetés eszközeit hátrahagyva távozott a helyszínről. A nyomozás bírói álláspontja szerint az elkövető hajléktalan életmódot folytatott, rendezetlen személyi körülmények között élt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb