Közélet

Durvuló migránshelyzet? Egy hét alatt több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok

Sajnos mi is sokszor tudósítunk arról, hogy egyre több migráns és embercsempész tevékenykedik Csongrád-Csanád megyében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás – hangzott el az M1-en.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közlése szerint változást csak az jelent, hogy a zöldhatár helyett egyre inkább járművekben megbújva próbálnak az unió területére jutni az illegális migránsok, sokszor 40-50 fős csoportokban. Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás – tette hozzá.

A SZOLIDARITÁS NEM ÁLLHAT PUSZTÁN BEFOGADÁSBÓL

A főtanácsadó úgy vélte, aggodalomra ad okot, hogy az Európai Unió elnökségét átvevő portugál kormány kötelező szolidaritást sürget a migránsok befogadása területén. Ez pedig egybecseng az Európai Bizottságnak a 23 millió migráns befogadására vonatkozó akciótervével – hívta fel a figyelmet, majd hozzátette, a magyar kormány szerint viszont a szolidaritás nem állhat pusztán befogadásból. Az megvalósulhat a schengeni külső határok védelmével, vagy a migránsokat kibocsátó országok támogatásának útján is – mondta Bakondi György.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb