Kikapcs

Szeged365 fotóriport: még több elfelejtett autó, ezúttal az ÁRKÁD Szegedből

Hatalmasat ment pár napja az “Elfelejtett autók a Szeged Plaza mélygarázsában” című cikkünk, amelyet azt követően hoztuk le, hogy az egyik olvasónk, Krisztián felkutatta a Plaza mélyén évek óta porladó, valaha szebb sorsrú négykerekűeket – olyan legendákkal, mint egy w140-es Mercedes vagy egy Chrylsler LHS V6. A cikket követően rengeteg újabb fotó érkezett Tőletek, ezúttal főként az ÁRKÁD Szeged parkolóházából, eljött az ideje a folytatásnak!

HA LEMARADTÁL VOLNA: EZÉRT VAN ENNYI GAZDÁTLAN AUTÓ A MÉLYGARÁZSOK MÉLYÉN

Igazi kincsekre lehet bukkanni a szegedi bevásárlóközpontok parkolóiban – írtuk még szerdán, amikor lehoztuk Krisztián nevű olvasónk Mad Max filmekbe illő gyűjteményét. Ha lemaradtál volna, itt bepótolhatod – a múltkori cikkünkben a jogszabályi környezetet is végigzongoráztuk, röviden, furcsa egy helyzet, amellyel igazán sem a hatóságok, sem a bevásárlóközpontok üzemeltetése sem dűlőre jutni:

LET’S GO TO ÁRKÁD

A múltkori cikk sztárja a Chrysler egykor fényesen csillogó, 3.5 literes V6-os blokkal szerelt cirkálója volt, melynek gazdája a fotókat beküldő olvasónk és több kommentelőnk szerint is a hűvösön várja, hogy újra láthassa négykerekű cimboráját (többen írtátok, hogy embercsempészésért, erről hivatalos infónk nincs), lássuk, melyik autó lesz az ÁRKÁD Szegedben tett kör kedvence!

EGY VALAHA SZEBB NAPOKAT LÁTOTT SVÉD ÜZLETEMBER: SAAB 9-5

A cikk szerzője évekig volt egy utolsó generációs 9-3 – as (az utolsó egy évben érkező szervíz-számlákig) boldog gazdája, éppen ezért a fekete 9-5 – ösnél nagyot dobbant, egyben jól össze is szorult a Szeged365-ös szív. A svédek egykori zászlóshajóját szürreálisan sokáig, 1997-től egészen 2010-ig gyártották, az ÁRKÁD parkolóban Laci nevű olvasónk által befotózott modell még a 2005-ös facelift-krómszörny előtti verzió, szerintünk még így, romjaiban is méltóságteljes:

A fotókon szereplő járgányt a 2.2 – es, Opel Ecotec D223 kódjelű dízellel szerelték, amivel fiatalon sem volt nagy eresztés, az igazi show az Aero változat 2.3 literes, turbós, 260 lóerős motorja volt – ez utóbbi viszont a Saab-osan rángatós kormányzása és a négyhengeres hangja miatt nem volt az igazi. Egy valami azonban biztos: fiatalon és még így, porosan, elhagyatva, összefirkálva is jó kiállású autó, ha egy Alfa Romeo a dögös olasz szerető négykerekű kiadása, akkor egy Saab 9-5 az öltönyös, finom modorú, menedzserként dolgozó, de pár hétvégi sör után az összes balhéban elsőre benne lévő svéd haver.

AZ EGYKORI OLASZ MACHO, AKI UTCÁRA KERÜLT: ALFA 156

A svéd cimbora után egy újabb szenvedélyes négykerekű jön, ezúttal egy ráncfelvarrás – és Tomika nevű olvasónk fotói alapján egy alapos roncsderbi – utáni Alfa 156. Két évtizede szerelmesek vagyunk a Walter de Silva álmodta formáiba, főleg a C oszlopba rejtett kilincsbe és a shooting brake stílusban épített kombi hátsóba.

Az Árkádban fotózott négykerekűt valamikor 2003 és 2007 között helyezhették forgalomba, az alatta feszítő 18″ gyári sportfelnik rengeteg kommentelőnk érdeklődését felkeltették (a miénket is), gyönyörűek. Ha egy vadonatúj Alfa 156 maga volt az olasz macsó megtestesítője, akkor ez, a parkolóházban felejtett példány egy valaha jóképű, izmos, sármos, manapság azonban már Róma szegénynegyedében tengődő hajléktalan olasz bácsira hajaz. Kár, némi lakatolással még rendbe lehetne hozni, hogy a régi fényében tündökölhessen.

A két, ÁRKÁD Szegedben porosodó négykerekű ikon mellett kaptunk Tőletek pár szabad téren felejtett kocsit is, van egy szépséges Opel Astra Coupénk:

…egy Moszkvai körúton hagyott w203-as, C-klasse Mercink, amely gyakorlatilag a múltkori cikkünkben szereplő w140 kistestvére:

…és egy külföldi rendszámos, B5.5 Passatunk, amelyet 2000 és 2005 között gyártottak. Ez a négykerekű azért is különleges, mert anno ezzel a modellel lépett a Passat a prémium kategóriába. Elődjéhez képest 2315 változtatást eszközöltek rajta, ebben a generációban debültált a VW konszern brutális W8-as motorblokkja is. 

Köszönjük a fotókat Nektek, a Szeged365 olvasóinak!

Te is látták egy elhagyatott négykerekű csodát Szegeden?

Küldd el Facebook üzenetben vagy az [email protected]-ra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb