Mindenmás

Napi pakk hétfő: havazott éjjel, és ma is fog még

Fehérbe borultak a közterületek Szegeden, éjjel már esett egy adag hó, és még további havazás is várható ma. Érdemes lesz óvatosan közlekedni, mert akár még egy kis ónos eső is bekavarhat. Eközben az is kiderült, hogy addig maradnak a járványügyi intézkedések, amíg elég ember nem kapja meg az oltást. Felejtsd el a reggeli álmosságot, és kezdd el a hétfőt a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Ágota, Agáta, Baltazár, Honoráta, Szalvia, Tasziló, Tézeusz, Vazul, Zsálya – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 221 éve látta meg a napvilágot Jedlik Ányos István pap, fizikus, az elektromotor, a szódavíz-előállító készülék és a dinamó feltalálója.
  • 208 éve elültették az első ananászfákat Hawaii-on.
  • 118 éve született Dékány András, József Attila-díjas író, újságíró, az S.O.S. Titanic! és a Kalózok, bálnák, tengerek szerzője.
  • 108 éve bemutatták a szedán (sedan) vagyis zárt-karosszériás gépkocsit (Hudson) a New York-i autókiállításon.
  • 99 éve először használtak inzulint a cukorbetegség kezelésére. Kanadában, a Torontói Központi Kórházban, a már haldokló Leonard Thompson 14 éves fiú átesett a történelem első inzulinkezelésén, és életét az mentette meg. Néhány nap múlva elhagyhatta a kórházat, bár tovább is rászorult az injenkciókra, de életben maradt.
  • 85 éve az Amerikai hadseregben először használtak félautomata géppisztolyt.
  • 60. születésnapját ünnepli Eszenyi Enikő színésznő, színházi rendező.

MA IS VÁRHATÓ HAVAZÁS SZEGEDEN

A felettünk lévő mediterrán ciklonnak köszönhetően hétfőn délutánra már intenzívebb havazásra, havas esőre és átmenetileg ónos esőre is számíthatunk Szegeden.

https://szeged365.hu/2021/01/10/holle-anyo-vegre-meglengeti-dunnajat-felettunk-ezert-holnap-havazas-varhato-szegeden/

DE HA MÁR HAVAZÁS, ÍGY NÉZETT KI SZEGED A HÓESÉSBEN ÉJJEL

Lehet, hogy a Szeged365.hu szerkesztőségében egyszerűen minden kolléga infantilis, de mi már napok óta “mikor esik már a hó?” transzban dolgoztunk. A fehér gyönyörűségre vasárnap estig kellett várni, megjött Holle Anyó, Török Kornél kollégánk pedig még a kijárási tilalom kezdete előtt nyakába vette a várost.

https://szeged365.hu/2021/01/10/szeged365-fotoriport-vasarnap-esti-havas-csoda-szegedrol/

ADDIG MARADNAK A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK, AMÍG NINCS ELÉG EMBER BEOLTVA

Ezt Kásler Miklós mondta, és azt is hozzátette, hogy amint megérkezik a vakcina Magyarországra, a magyar egészségügy rendkívül gyorsan és szervezetten teszi hozzáférhetővé az emberek számára az oltási rend szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb