Sport

Naturtex-SZTE Szedeák: kikaptunk a Falcótól

12 ponttal kapott ki a 2019-es bajnok Falcótól a Naturtex – SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapata vasárnap este az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél Kyan Anderson nélkül állt fel, a szegedi csapatból Wirth Ádám hiányzott.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco 71–83 (24–26, 18–11, 12–25, 17–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány, Frányó, Nagy V.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 4, Govens 17/3, BROWN 16/6, Dzseletovics 18/3, Dickey 13. Csere: Olasz, Kerpel-Fronius B., Mayer 3/3, Keller. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Falco: VÁRADI 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6, SEARCY 17. Csere: PERL 15/3, Barac 3, Lake 4, Dancsecs 3/3. Vezetőedző: Gasper Okorn.

Szeged, 20210110. Naturtex Szedeák-Falco Szombathely kosármeccs Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Jobban kezdtek a vendégek, és nem igazán találták a Szedeákos srácok a megoldást a védekezésben, sorra szerezte a kosarakat a Falco. 16–15-nél Brown labdaszerzése után egy kicsit vezettünk, de ezt egy 8–0-ás rohanás követte a Falcótól. Dzseletovics triplája majd kettese még időben érkezett, így nem lett nagy a különbség az első negyed után.

A második játékrészt jól kezdtük, Browntól jött egy tripla is, 29–26-nál időt kért a Falco. 45–37 után azonban támadásban rengeteg hibát követtünk el, a Falco pedig robogott, 10 szombathelyi pont érkezett válasz nélkül, így gyorsan fordított a vendégcsapat, odalett a nyolcpontos előnyünk.

A Falco innen viszont nem engedte ki a kezéből az irányítást – voltak ugyan fellángolásaink, de igazán közel nem sikerült feljönni a folytatásban. Sok volt a hiba, elrontottunk tíz büntetőt is, a Falco pedig élt ezekkel az esélyekkel: az eladott labdákból, rossz támadásainkból, pontatlan passzainkból sok labdát váltottak kosárra, így végig kézben tartották a meccset a hajrában.

A Falco végül 12 ponttal győzött, mindössze hat gólpasszunk volt a meccsen, és számtalan hibát vétettünk, így szezonbeli hatodik vereségünket szenvedtük el a bajnokságban.

Forrás: Naturtex-SZTE Szedeák

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb