Kikapcs

Pillants be a kulisszák mögé, hogyan zajlott a Kisszínház Black comedy című vígjátékának olvasópróbája

A mai nappal a Szegedi Nemzeti Színház társulata sajtónyilvános olvasópróbával megkezdte a felkészülést Benkó Bence és Fábián Péter rendezők irányításával Peter Shaffer Black comedy című vígjátékának bemutatójára. Az olvasópróbán mi is ott voltunk, Török Kornél fotóriporter kollégánk képein meg is örökítette a legjobb pillanatokat.

Egy zseniális trükk adja a komédia kiapadhatatlan humorforrását. Shaffer úgy írta meg a darabot, hogy a színpadi világítás mindig a valósággal ellentétes legyen. Sötétben indul az első felvonás, és amikor néhány perc múlva a szereplők áramkimaradást észlelnek, kivilágosodik a színpad.

A történet szerint Brindsley Miller, a fiatal szobrász és kedvese Carol kölcsönvesz a szomszéd Haroldtól – annak engedélye nélkül – néhány értékes, antik bútort, hogy jó benyomást tegyenek a művész munkái iránt érdeklődő milliomos műgyűjtőre és Carol apjára, Melkett ezredesre. Harold azonban váratlanul betoppan – csak úgy, mint Brindsely volt szeretője, Clea. És a sötétben elszabadulnak az indulatok.

Az izgalmasnak és humoros helyzetekben bővelkedőnek ígérkező darab próbájáról nézd meg Török Kornél kollégánk fotóit. Hogy mikor láthatja a közönség a darabot, sajnos az még a jövő zenéje, erre a kérdésre még senki nem tudja a választ.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb