Közélet

Operatív törzs: nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai, 51 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett

Nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai, mondta el Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos arról számolt be, hogy az újonnan érkezett vakcinából 51 ezer ember oltása biztosított.

NEM VÁLTOZNAK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK SZABÁLYAI ÉS IDŐPONTJAI

Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem – mondta el Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára, majd kiemelte, az írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt meg kívánják szervezni.

https://szeged365.hu/2021/01/10/peticiot-inditott-egy-diaklany-hogy-ne-kelljen-erettsegizni-a-koronavirus-jarvany-miatt/

Tájékoztatása szerint az érettségi vizsgákra – ahogy a felsőoktatási felvételikre is – a hagyományos február 15-ei időpontig lehet jelentkezni. Maruzsa Zoltán arra is rámutatott, hogy a tavalyi év bebizonyította, hogy a járványügyi keretek közt is biztonságosan meg lehet rendezni a vizsgákat. Tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel pedig további 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol sem alakult ki fertőzési góc – mondta a köznevelésért felelős államtitkár.

Közölte azt is, hogy jelenleg 42 óvoda egy egy csoportjában van szünet járványvédelmi okból, továbbá 79 iskolában egy-egy osztály van digitális munkarendben.

https://szeged365.hu/2021/01/11/peticio-ide-vagy-oda-nem-valtoztat-a-2021-es-erettsegin-a-kormany/

A KEDDEN ÉRKEZETT VAKCINÁKBÓL TOVÁBBI 51 EZER EMBERT LEHET BEOLTANI

A kedden Magyarországra érkezett Pfizer- és Moderna-vakcinaszállítmányok további 51 ezer ember oltását teszik lehetővé – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Elmondta, a keddi Pfizer-szállítmányból 47 385 embert lehet beoltani, ugyanis az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, hogy egy ampullából az eddigi öt helyett hat embert oltsanak be. Ezt az tette lehetővé, hogy a gyártó “jelentősen túltöltötte” az ampullákat, így azokból plusz egy dózis kinyerhető – magyarázta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília ismertette azt is, hogy a keddi Moderna-szállítmányból 3600 embert lehet beoltani, a vakcina egy ampullája tíz adagot tartalmaz.

https://szeged365.hu/2021/01/12/megerkezett-az-ujabb-vakcina-szallitmany-magyarorszagra/

SZERBIA MEGHOSSZABBÍTOTTA A BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁSOKAT

Szerbia kedden meghosszabbította a beutazási korlátozásokat – mondta el Kiss Róbert alezredes. A beutazáshoz továbbra is 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztre van szükség, ellenkező esetben a beutazó tíznapos hatósági házi karanténba kerül – tette hozzá. A szerbiai beutazási korlátozás állampolgárságtól függetlenül mindenkire vonatkozik – jegyezte meg Kiss Róbert. Az alezredes elmondta azt is, hogy az elmúlt 24 órában maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 184 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, a jogszabály hatályba lépése óta pedig összesen 19 148-cal szemben.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb