Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Badárral nevetünk, és ma is gamerkedünk egy kicsit

Ha te is vidáman leküzdötted a keddi sulit/melót, akkor jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ehhez hoztunk egy szokásosan nagyon magyaros, de annál viccesebb Badár Sándor történetet, egy filmes középkorszatírát és egy ingyenes PC játékot is. De ha inkább magaskultúrát választasz, akkor is segítünk!

NEVESS BADÁRRAL SZENTESTŐL BIBIONÉIG!

Szűk fél órás műsor, de annál több kincset rejt magában Badár vakációs estje. A Comedy Central színpadán a szentesi származású nevettető ezúttal a dolgos és kevésbé dolgos napjairól, de főleg nyaralási élményeiről mesél.

ÍME EGY INGYENES POINT AND CLICK KALANDJÁTÉK A 90-ES ÉVEKBŐL

A brit székhelyű Revolution Software leginkább a lélegzetállító rajzfilmes grafikát kifinomult humorral, izgalmas kalandokkal és történelmi konteókkal keverő Broken Sword 1-2-vel írta bele magát a videojáték-történelembe. Holott már az 1992-es point & click kalandjátékuk, a Lure of the Temptress is figyelemre méltó alkotás volt tőlük. A sok ide-oda ténfergő mellékszereplőre és a velük való beszélgetésre építő játékban egy parasztlegénnyel kell megmentenünk egy fantasy világot, amelyet nemcsak emberevő szörnyek sanyargatnak, de a címbéli, megbabonázóan szép, Selena nevű gonosz varázslónő is. A Lure of the Temptress a Gog.comról tölthető le ingyen.

A CARMENT ADJA ELŐ A PÉCSI BALETT
Carmen története, a karakterek szélsőséges érzelmi világa és Bizet muzsikája nagyon erős és ihletadó. Hogy lehet egy idilli nyugalmi állapotból egy pillanat alatt az őrület határára kerülni? Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A darabban Don José a központi figura, az övé az igazi dráma. Az egyszerű és becsületes, tiszta szívű férfit kifordítja önmagából a Carmen iránt érzett őrült szerelem. Vágya legyőzi a benne lakozó erényt, míg végül eszét vesztve a legnagyobb bűnt követi el: elveszi Carmen életét, ha már az övé nem lehet. A darab 20:30-kor kezdődik.

HUMOR ÉS KALAND TÖKÉLETES ELEGYE A VIASAT3-ON

21:00-kor nyargal a Viasat3 képernyőjére a megboldogult Heath Ledger, és egy nagyon szellemes középkori szatírát ad elő társaival. Naná, hogy a Lovagregényről van szó, amely története szerint William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb