Mindenmás

2021-ben is a természetes, pasztell árnyalatok dobják fel a lakásunkat

Sokakkal együtt mi is nagyon vártuk már, hogy magunk mögött tudhassuk a sok bajt hozó 2020-as évet. A korszakváltás ráfér már a hangulatunkra, és ha már magunk mögött hagytuk a rossz emlékeket hozó évet, nem árt, ha ezt otthon is átérezzük. Ilyenkor nem árt egy kicsit átrendezni vagy feldobni a lakást, és ha a fenyőfa kikerült a nappaliból, akkor itt az ideje új harmóniát teremteni kuckónkban.

SOKAT VAGYUNK OTTHON, NEM MINDEGY, MILYEN HANGULATOT ÁRASZT A LAKÁS

Bár a színárnyalatok szakemberek szerint 2020-hoz hasonlóan továbbra is a pasztell vonalon mozognak majd, 2021-ben azért lesz lehetőségünk egy kis újításra is. A szegedi SSI Home Design tulajdonosa, Simon Szimonetta szerint mivel sokan dolgoznak otthonról, és este sem lehet kimozdulni, most még fontosabb, hogy mindenki lakása rendezett legyen. Vízkeresztig lakásunk nyugodtan áraszthat karácsonyi, meghitt, bensőséges hangulatot, utána már érdemes újabb impulzusokat bevetni.

“Az előző évben nagyon trendinek számítottak a kicsit rusztikusabb, skandináv fadíszek és a nádból készült anyagok is. A melegebb árnyalatok, a pasztell rózsaszín, de emellett a kék szín is népszerű még. Akármi mellett dönt is a hangulat megteremtésekor a lakástulajdonos, azt kell néznie, hogy az adott helység passzoljon.” – tette hozzá Szimonetta.

Így volt ez karácsonykor, és az év minden másik szakában is. A jó közérzetre nagy hatással van a harmónia, de ennek megteremtése nem mindenkinek meg könnyen, holott nem olyan nehéz feladat.

LEKERÜLNEK A KARÁCSONYI DÍSZEK, DE MI JÖN HELYETTE?

Közel sem biztos, hogy a szakkönyvek által meghatározott elrendezés mindenkinek tetszik vagy nyugalmat áraszt. Simon Szimonetta szerint ahhoz, hogy valaki jól érezze magát otthon, az egyéni stílus nyom a legtöbbet a latba.

“Így az a legfontosabb, hogy saját ízlésünk szerint próbáljuk meg megtalálni azt az elrendezést, amellyel otthonossá tudjuk tenni a lakásunkat. Elsősorban magunkban kell megtalálni, mi az, ami tetszik, de pár tippet azért nem árt megfogadni” – vallja Szimonetta.

Például a natúr, pasztell árnyalatok lesznek várhatóan 2021-ben is a legfelkapottabb színek. A megfelelő színhasználattal letisztult tereket hozhatunk létre, amit már nem nehéz feldobni izgalmas kiegészítőkkel, például épp olyanokkal, amilyeneket a Bibó utca 1-ben, az SSI Home Designnál is találhatunk. Jó ötlet lesz 2021-ben is a természetes alapanyagokból készült kiegészítők, fa díszítő elemek használata, de a legfontosabb, hogy a szobában elhelyezett tárgyak együtt nyújtsanak kellemes összképet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb