Közélet

Napi összefoglaló: folytatódnak a tesztelések Szegeden, nálunk is megjelent a koronavírus brit mutációja

Folytatódnak a tesztelések Szegeden, ezúttal a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre. Müller Cecília pedig az Operatív törzs mai ülésén elmondta, hogy az elmúlt napon három betegnél is azonosították a brit koronavírus-variánst.

KORONAVÍRUS: 105 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 1358 AZ ORSZÁGBAN

Magyarország kontra koronavírus, a mérkőzés állása, szerda reggel: 1.358 új esetet regisztráltak az országban, ebből 105 jutott Csongrád-Csanád megyére. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10.948 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 215.453 fő, az aktív fertőzötteké 119.309. 4.870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen.  

MEGKEZDIK A GYERMEKVÉDELEMBEN ÉS SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSBAN DOLGOZÓK TESZTELÉSÉT IS

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre – tudtuk meg a Koronavírus Sajtóközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

MÜLLER CECÍLIA: NÁLUNK IS MEGJELENT A KORONAVÍRUS BRIT MUTÁCIÓJA

Nálunk is megjelent a koronavírus mutációja, az elmúlt napon ugyanis három betegnél is azonosították a brit koronavírus-variánst – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online tájékoztatóján, ahol összefoglalták a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információkat.

TAJ – SZÁM ALAPJÁN SZŰRNEK RÁ A KRÓNIKUS BETEGEKRE A VAKCINÁRA REGISZTRÁLTAK KÖZÜL

A krónikus betegeket a megadott TAJ-szám alapján, egy informatikai programmal szűrhetik majd ki a koronavírus elleni vakcinára regisztráltak közül −  mondta el Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász az RTL híradójának.

MÜLLER CECÍLIÁT IS BEOLTOTTÁK

A mai napon Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban Bedros J. Róbert főigazgatótól, az országos kórházfőparancsnok helyettesétől Müller Cecília is megkapta a koronavírus elleni oltást. Az országos tisztifőorvos a Pfizer/BioNTech vakcináját kapta meg, írta a telex.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb