Mindenmás

Napi pakk, szerda: napsütést és enyhe időt hoz Orlando Bloom szülinapja Szegedre

Hősugárzókkal durrant be az utcán várakozó ügyfeleknek az MVM Szegeden, napsütéssel és hóolvadással érkezik a szerda, és ma van a vallásszabadság világnapja, illetve Orlando Bloom szülinapja is. Kavard meg a müzlit, és kezd a napod a Szeged365 legtutibb infóival!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Veronika, Csongor, Gotfrid, Hilmár, Hirám, Ivett, Ivetta, Judit, Jutka, Vera, Veron, Verona, Veronka, Vidor, Yvett, Zonga, Zongor – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Vallásszabadság napja. A jeles alkalmat azért ünnepeljük ma, mert a világon először Erdélyben, az 1568-as tordai országgyűlés mondta ki a vallás és lelkiismeret szabadságát. Ekkor jött létre az Unitárius Egyház Erdélyben.
  • 151 éve philadelphiai Germantownban jött világra Ross Granville Harrison amerikai zoológus, az embrionális szervátültetés úttörője.
  • 133 éve Washington D.C.-ben megalakult a National Geographic Társaság.
  • 100 éve Németújváron megszületett Csákányi László színész. Sokat és nagy sikerrel foglalkoztatta televízió és a rádió. Szeretett és tudott is szinkronizálni, az 1951-ben megalakult Szinkronfilm Vállalat az elsők között hívta szinkronmunkára.  Az igazi népszerűséget a Foxi Maxi című rajzfilmsorozat szinkronalakítása hozta, és persze Frédié a kőkorszaki szakié. Tőle kapta hangját Karak, a róka, a Vuk című nagysikerű rajzfilmsorozat egyik hőse is. A magyar színjátszás egyik nagy alakja negyven évet töltött el a pályán, Budapesten halt meg 1992. november 3-án.
  • 86 éve Budapesten megszületett Medgyesi Mária színésznő, az Oldás és kötés, a Virágvasárnap és Vivát Benyovszky! szereplője.
  • 67. születésnapját ünnepli Trevor Rabin filmzeneszerző, a Con Air – A fegyencjárat, az Armageddon és a Tolvajtempó komponistája.
  • 44 szál gyertyát fúj ma el Orlando Bloom, A Gyűrűk Ura, A Karib-tenger kalózai és a Mennyei királyság sztárja. Gyerekkorában diszelxiával küzdött, 16 évesen Londonba költözött, hogy csatlakozzon a National Youth Theatre-höz, ahol két évet töltött el. 1998-ban súlyos balesete történt: kiesett az egyik barátja teraszáról, s 3 métert zuhant. Orvosai jóslata ellenére néhány hét után saját lábán hagyta el a kórházat. Első filmszerepét a Wilde (Oscar Wilde szerelmei) című filmben kapta meg. Ennek köszönhetően figyeltek fel rá, és ekkor kapta meg A Gyűrűk Ura (2001–2003) tündéjének, Legolasnak a szerepét is. Peter Jackson trilógiája meghozta neki a várva várt sikert.
  • 36 éves lett Póta Georgina többszörös Európa, és Magyar bajnok asztaliteniszező.

MA MÉG ENYHE IDŐJÁRÁSBAN LESZ RÉSZÜNK SZEGEDEN

Bár ma reggelre ismét kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen is, amikor Holle anyó megrázza dunyháját, a napközbeni időjárás egészen más lesz. Szép volt, jó volt, de már véget is ér: napsütéses lesz a hét közepe Szegeden, az eddig leesett hó is olvadásnak indul majd. A hirtelen jött enyhe idő viszont nagyon komoly mínuszoknak ágyaz meg a hét végére.

BEDURRANT AZ ÜGYFELEKNEK AZ MVM

Hősugárzókat helyez ki az MVM Next Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárúton található irodája elé, mivel a személyes ügyintézés biztosított, de az ügyfelek a koronavírus-járvány miatt nem tartózkodhatnak a várókban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb