Szegedi Arcok

Nagy lépés a Bordányi úti tűzesetet elszenvedő család életében: sikerült lakást kapniuk, sőt, az egyik olvasónk még egy autót is felajánlott!

Rengetegen szurkoltok annak a négygyermekes családnak, akiknek szilveszter előtt egy nappal porig égett családi házuk, és egy szempillantás alatt lett oda mindenük, egy élet munkája vált hamuvá alig pár óra leforgása alatt. Az anya, Mónika meghatottan nyilatkozott arról, mennyi jóakaratú és támogató ember sietett a segítségükre a bajban, akik adományaikkal könnyebbé varázsolták ezt a nehéz időszakot a család számára. Most végre, egy hatalmas előrelépésről számolhatunk be Nektek, Mónika ugyanis elárulta, sikerült lakást kapniuk Szegeden.

KÉT HÉT MÚLVA BEKÖLTÖZHETNEK SZEGEDRE

A szociális bérlakást az IKV ajánlotta fel a családnak, amely némi felújításra szorul ugyan, ahogy beszámolt róla Mónika, de az ingatlan rendbetételét az IKV magára vállalta, amelynek köszönhetően úgy néz ki, két hét múlva a család beköltözhet a szegedi lakásba. A bérleti szerződés öt éves határozott időtartamra köthető meg, a határozott időtartam elteltével a lakásbérleti szerződés további 5 évre meghosszabbítható, ha a bérlő jogosultsági feltételei fennállnak. Mónika és családja kissé fellélegezhet, hiszen az, hogy van fedél a fejük felett, egy biztos pont a gyerekek számára a sok bizonytalanságban, már hatalmas előrelépés, innen már tudnak továbbtervezni.

BÚTOROKRA NAGY SZÜKSÉGE LENNE A CSALÁDNAK

Az ingatlan azonban mindössze egy gáztűzhellyel rendelkezik, teljesen bútorozatlan, így Mónikáéknak most a legnagyobb szükségük a lakás berendezéséhez bútorokra lenne. Mindenféle bútorra: konyhai, hálószobai, nappaliba való, fürdőszobai. Egy kedves adakozó hölgy hozzájárulásának köszönhetően Mónikáék rendelkezésére áll egy garázs Szegeden, ahol a következő két hétben tárolhatják a felajánlott bútorokat, amíg nem válik költözhetővé a bérlakás.

A HÉTVÉGÉN BARÁTOK ÉS ISMERŐSÖK SEGÍTSÉGÉVEL ELTAKARÍTJÁK A LEÉGETT HÁZ MARADVÁNYAIT

Mónika beszámolt arról is, hogy a hétvégére nagy takarítást szerveztek a leégett családi ház maradványaihoz. Elmondta, 15-en lesznek, elsősorban barátok és ismerősök segítségével végzik majd a munkát, akik mind önként jelentkeztek a feladatra. Sokan ajánlották fel ismeretlenül is a segítségüket a nagy munkához, azonban Mónika a koronavírus járványra való tekintettel, a nagyobb tömegek elkerülése végett úgy döntött, megoldják az ismerősi kör bevonásával.

EXCEL TÁBLÁBAN NYOMON KÖVETHETŐEK LESZNEK A BEÉRKEZETT ADOMÁNYOK

A családanya abba is beavatott, hogy most, hogy végre a lakás kérdés rendeződni látszik, felszabadul egy kis ideje, és nekiláthat a beérkezett adományok és felajánlások rendszerezéséhez, elmondta, ehhez készít egy Excel – táblázatot, amelyet mindenki számára elérhetővé fog tenni a Facebook-on, hogy a segítők is nyomon követhessék adományaik útját, és látható legyen, mi az, amire még szükség van.

HA SZERETNÉL, ITT TUDSZ SEGÍTENI A BAJBA JUTOTT CSALÁDNAK

Ha Te is szeretnél segíteni Móniéknak, mutatjuk, hogyan tudod megtenni. Kattints az alábbi cikkünkre:

FRISSÍTVE: EGY AUTÓT AJÁNLOTT FEL AZ EGYIK OLVASÓNK

A cikkünk megírását követően érkezett Szabolcs nevű olvasók felajánlása, aki pont egy olyan Opel Astra F típusú autót ajánlott fel a családnak, amely porig égett a szilveszter előtti tűzben. Köszönjük a nagylelkű felajánlást Szabolcsnak és annak a rengeteg Szeged365 olvasónak, akik a család segítségére siettek – egyszerűen fantsztikusak vagytok!

A fotókat köszönjük Mónikának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb