Mindenmás

A földikutya visszavág: újabb alagutat fedeztek fel a szerb-magyar határon

Újabb alagutat fedeztek fel Ásotthalom közelében. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este 10 előtt fedezték fel a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt vezető átjárót. Az elmúlt 12 órában a rendőrök 45 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében.

Az Ásotthalom külterületén felfedezett szerb-magyar (földikutya?) átjárót a hatóságok a szemlét követően az eredeti állapotnak megfelelően állítják helyre a helyszínt.

Az elmúlt 12 óra a DIY korridor nélkül is izgalmasan alakult a határon:

  • A járőrök 2021. január 12-én 17 óra 30 perc és 2021. január 13-án 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, illetve koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen 2021. január 12-én 20 óra 45 perckor egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.
  • Ezt követően a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a bűnügyi járőrökkel együttműködve 2021. január 13-án 4 óra 35 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót. A járművet egy montenegrói állampolgárságú férfi vezette, mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, míg utasait a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb