- Hirdetés -
- Hirdetés -
Kikapcs

Opera Otthonra: pénteken és vasárnap ingyenesen közvetített műsorokkal készül a Magyar Állami Operaház

- Hirdetés -

Az Opera Otthonra című sorozat részeként a kanapéból sem kell kimozdulnod, hogy megnézhesd a Magyar Állami Operaház ingyenesen elérhető produkcióit: a Facebookon és az Origón díjmentesen közvetített műsorok – pénteken és vasárnap a MaszkaBál, hétfőn pedig a Tercett-Trió – 20 órától lesznek láthatóak.

- Hirdetés -

Az operaestek legújabb adásaiban pénteken Bakonyi Anikó és Sándor Csaba, vasárnap Fodor Beatrix és Szemerédy Károly lépnek színpadra, január 18-án az énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióit tekinthetik meg az érdeklődők.

- Hirdetés -

Szombaton pedig az Opera múlt héten indult fizetős streamingsorozata A vágy villamosa című balettelőadással folytatódik. Az egész estés táncdráma szombaton 19 órától látható a jegy.hu felületén az Opera Otthonra című sorozatban – közölte a Magyar Állami Operaház.

A kétfelvonásos táncdráma főbb szerepeit Balaban Cristina (Blanche), Majoros Balázs (Stanley), Katyerina Taraszova (Stella) és Bajári Levente (Mitch), valamit Darab Dénes, Rónai András, Radziush Mikalai és Taravillo Carlos alakítja, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett tánckari művészei és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei.

Fotó: regi.opera.hu

A vágy villamosa Venekei Marianna első egész estés koreográfiája. Az évek óta dédelgetett terv Dés Lászlóval közös vállalkozásuk. A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel. Az 1940-es évek New Orleansát a koreográfus és a zeneszerző mellett Zöldy Z. Gergely díszlettervező, Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező és Csontos Balázs világítástervező teremtették meg.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb