KözéletNem kategorizált

Oknyomozó újságírónőt rabosítottak Szegeden

Csütörtökön rabosították Füssy Angéla újságírónőt és bűnügyi, magánvádas eljárás indult ellene – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szegedi Fidesz. A sztori pikantériája, hogy pont a Pesti Srácok nevű, kormányközeli hírportálnál dolgozó hölgy volt az, aki a szegedi igazságszolgáltatás furcsaságairól, néhány szaftos önkormányzati ügyről és a Szeviép-botrányról írt oknyomozó riportokat.

Az ügy csütörtökön pattant ki, a riporter saját Facebook oldalán. Az érintett így reagált ugyanitt:

Mindenkinek köszönöm a támogatást. Nem csuktak le, egyelőre, de tény, hogy akár 2 èvet is kaphatok. De akkor is megérte. Nem igaz, amivel gyanúsítanak.


Hogy nem rágalmaztam, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy olyan OBH eljárás indult a cikkeim nyomán, mint előtte soha, osztogattàk a fegyelmiket, három bírót szolgálati bíróság elé állították, Nóvét lefokoztàk, a törvényszék elnökét felmentették. Ilyet korábban újságcikkek hatására nem értünk meg. Egyszóval akármi lesz a vége, akkor is megérte


Sajnos mivel a “sértett” bíró, nyomozni muszáj volt az ügyészségnek, de meggyanúsítani nem. 10 hónap alatt hozták össze… két ragyogó ügyvédem van: Balsai István és Szalai István, aki a Veszprémi Nyomozó Ügyészség utolsó vezetője volt, de 1.5 éve ügyvéd. Ő ajánlott segítséget és állt ki mellettem, annyira felháborította, ami történik. Többet egyelőre nem árulhatok el, mivel nem tettünk ma vallomást. Ne tudják meg idő előtt, mi van a mi tarsolyukban.

Köszönet érte a kollégáknak. Önöknek, Nektek pedig köszönet a támogató szavakért és a kiállásért.” 

– írta Füssy Angéla a Facebookon.

Az ügyben megkerestük a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóosztályát is, amint érkezik tőlük információ, cikkünket frissíteni fogjuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb