Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ints búcsút a hétköznapoknak Shakespeare-rel vagy Kőhalmi Zoli önálló estjével!

Az biztos, hogy a mai programokat nem lehet egyhangúsággal vádolni: hozunk egy remek Shakespeare-darabot, egy operaestet, de megnevettet Kőhalmi Zoltán és egy rég elfeledett magyar vígjáték is. Dobd félre a stresszt, és vesd bele magad a pihenésbe a Szeged365-tel!

VÍZKERESZT, VAGY AMIT AKARTOK A JÁSZAI MARI SZÍNHÁZ SZÍNPADÁN

Shakespeare nagyszerű darabját, a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást játssza ma 19:00-tól a Jászai Mari Színház. A Vízkereszt remekbeszabott kabaré, szatíra, szerelmi történt és identitás dráma. Sok zene és dal kell hozzá, humorérzék és drámai véna. Látszólag könnyű futama ennek a verbalitásában zseniális angol drámaírónak, aki azért sose tud csak felszínes lenni. Bohóc tréfái végén összeszorul a szív, szerelmi romantikája vad szexualitássá lényegül át, könnyed flörtjei mögött felsejlik egy végzet dráma, hanyagul odavetett figuráiról is hosszú esszék írhatók, valódi sorsok árnyékát vetik.

TÖRTÉNJEN BÁRMI, JÖN KŐHALMI ZOLTÁN ÖNÁLLÓ ESTJE!

19:00-kor lép a Dumaszínház virtuális színpadára Kőhalmi Zoltán, aki Történjen bármi című műsorával csal majd egy kis derűt a hetünkbe. Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni.

NE HAGYD KI A MASZKABÁLT, AZAZ BAKONYI ANIKÓ ÉS SÁNDOR CSABA OPERAESTJÉT!

Ma este a MaszkaBál műsorában Bakonyi Anikó szoprán és Sándor Csaba basszbariton válogatnak legkedvesebb áriáikból az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.

NÉZD MEG A CSODACSATÁRT, AZ EGYIK MÉLTATLANUL ELFELEDETT MAGYAR VÍGJÁTÉKOT!

Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar – Bruno és Jóska – követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik, s Duca tengernagy Jóskát raboltatja el. A szerencsétlennek döntő mérkőzésen kell játszania, a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb