Kikapcs

Szeged 365 fotóriport: januári chillout a Tisza partján

Mihez kezd magával egy szegedi, ha a beígért szakadó hóesés és a -10 fokos, szibériai cidri helyett egy laza mínusz egyet, nomeg szikrázó, már-már tavaszi napsütést dob a gép szombat délutánra? Naná, hogy a nyakába veszi Magyarország leghangulatosabb városát! Kedvcsinálóként érkezzenek Török Kornél kollégánk fotói, a Tisza meseszép partjáról, kirándulást tervező szegedieknek!

CSAK RÉSZBEN JÖTTEK BE AZ IDŐJÓSOK ELŐREJELZÉSEI

Nem jött be 10-ből 9 meteorológus jóslata: elmaradt a -10 fok, bár meleg nincs, de sapka-sál kíséretében egész klassz kis kirándulóidőt kaptunk 2021. harmadik hétvégéjére.

TALÁN ILYENKOR A LEGSZEBB A SZEGEDI TISZA-PART

A Tisza partja minden évszakban gyönyörű, de talán ilyenkor a legkülönlegesebb. Így fest a januári ajándék napsütésben az Árvízi Emlékmű, melyet a szegedi árvíz (1879. március 12.) 100. évfordulóján avattak fel, az előtte lévő oszlopokon hat másik európai nagyváros nevével és címerével. Azok kerültek rá, amelyek a katasztrófa után a legtöbb segítséget nyújtották az újjáépítésben. Külön emlékoszlopot állítottak Róma, Brüsszel, Berlin, Párizs, London és Bécs jó szándékú polgárai tiszteletére.

Idillikus a vízparti hangulat a tavaly nem semmi kálvárián végigment, majd közös erővel megmentett Gergő Ligetben:

…és ilyen a Belvárosi és Bertalan hidak tövében, bár, mi a nem túl művészi megvalósítású graffitiket inkább elengedtük volna:

Ha a Stefániáról, a Huszár Mátyás rakpartnál mennétek le a folyóhoz, vigyázzatok magatokra: amióta hideg van, az autósaink elszoktak a rakpart lépcsőin ücsörgő emberkék hadától, így előfordulhat, hogy nem annyira élesek, ha valaki kilép az úttestre.

Csak óvatosan!

A SZEGED TÁBLÁN TÚLRA MENNÉL? IRÁNY MÁRTÉLY!

Kilométerhiányod van? Ajánlunk egy távolabbi célpontot is, a főszerepben még mindig a Tisza, igaz, ezúttal holtág-verzióban.

Irány Mártély:

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb