Mindenmás

Napi pakk, szombat: kint fagyni fog, ma ünnepel a horror pápája, Sandokan és Kate Moss is

Alaposan öltözz fel ma, ha kiteszed a lábad otthonról, mert nem igazán fog 0 fok fölé kúszni a hőmérő higanyszála. Azért jó hírünk is akad mára: már te is részt vehetsz a Szeged365 legújabb nyereményjátékán, és ma ünnepli születésnapját a tinihorror egyik királya mellett a meseszép Kate Moss is. Kezdd jól a szombatot, és pörgesd át a legfrissebb híreket most!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Gusztáv, Ahmed, Benkő, Dániel, Fáni, Fanni, Godó, Gotfrid, Hendrik, Henrik, Honorát, Honorátusz, Honóriusz, Izidor, Izor, Janina, Kara, Karád, Karcsa, Karsa, Marcell, Marsall, Otelló, Ottó, Ozor, Priszcilla, Stefánia, Stefi, Szidor, Uzor

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 230 éve látta meg a napvilágot Henryk Dembiński lengyel gróf, az 1848–49-es szabadságharc honvédaltábornagya.
  • 174 éve született Mikszáth Kálmán író, A Noszty fiú esete Tóth Marival és a Szent Péter esernyője szerzője. A hagyományos anekdotisztikus ábrázolás, az élőbeszédhez közelítő eleven stílus legnagyobb mestere. Regényeiben híven ábrázolta a nemesi középosztály pusztulását, a dzsentrik világát.
  • 122 éve jött világra József Jolán írónő, József Attila nővére, aki anyjuk halála után a költőt nevelte.
  • 101 éve bevezették a “szesztilalmat” az Amerikai Egyesült Államokban. Életbe lépett a 18. alkotmánymódosítás, amely az egész államszövetség területén megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát. Az alkoholfogyasztás azonban nem szűnt meg, sőt nem is csökkent nagyon, mert a feketekereskedelem gyorsan és hatékonyan kiépült, annak ellenére, hogy a rendőrség és az ügyészség igen komoly lépésekkel próbálta betartatni a törvényt. Az alkoholtilalom végül azért bukott meg, mert olyan fokú bizonytalanságot teremtett az amerikai társadalomban, amelynek kockázatai meghaladták azokat a jótékony hatásokat, amelyekkel jártak (fogyasztás, betegségek csökkenése). A tilalmat végül 1933. december 5-én oldották fel.
  • 99 éve megszületett Deák “Bamba” Ferenc labdarúgó, rekorder gólkirály. Az 1945-46-os szezonban szerzett 66 találatával lett gólkirály, ezt a mennyiséget azóta sem múlt felül senki. A Szentlőrinci AC, a Ferencváros és a Bp. Dózsa csatára volt.
  • Ma lenne 87 éves a hódmezővásárhelyi származású Gyuricza József, világbajnok vívó, mesteredző.
  • 75 éves lett az indiai születésű színész, Kabir Bedi, aki a Sandokan -filmmel vált világhírűvé.
  • 73. születésnapját ünnepli a horror pápája, John Carpenter amerikai rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, a Halloween, A köd, A dolog és a Christine rendezője.
  • 47 szál gyertyát fúj ma el Kate Moss angol topmodell.
  • 42 éves lett Aaliyah, rhythm and blues-énekesnő.
  • 41 éve Sátoraljaújhelyen megszületett Vad Katalin (Michelle Wild) pornószínésznő.

HIDEG LESZ EZ A SZOMBAT

Bár szibériai hideg még nem lesz a Napfény Városában, de azért igazi téli időt hoz majd a szombat. Hajnalban veszettül hideg lesz kint, és napközben is 0 fok alatt majd a hőmérő higanyszála. Napsütésre és felhős időszakokra is számíthatunk.

ÍGY NYERD DEGESZRE MAGAD A SZEGED365-TEL!

Sötét, borongós, depi hangulat? Nem nálunk és nem velünk! A fejünkbe vettük, hogy felturbózzuk a 2021-es évet, ennek tükrében máris itt az idei első őrületünk, a Szeged 365 Repülőrajt játék, telis-tele full extrás nyereményekkel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb