- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Napi pakk, szombat: kint fagyni fog, ma ünnepel a horror pápája, Sandokan és Kate Moss is

- Hirdetés -

Alaposan öltözz fel ma, ha kiteszed a lábad otthonról, mert nem igazán fog 0 fok fölé kúszni a hőmérő higanyszála. Azért jó hírünk is akad mára: már te is részt vehetsz a Szeged365 legújabb nyereményjátékán, és ma ünnepli születésnapját a tinihorror egyik királya mellett a meseszép Kate Moss is. Kezdd jól a szombatot, és pörgesd át a legfrissebb híreket most!

- Hirdetés -

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

- Hirdetés -

Gusztáv, Ahmed, Benkő, Dániel, Fáni, Fanni, Godó, Gotfrid, Hendrik, Henrik, Honorát, Honorátusz, Honóriusz, Izidor, Izor, Janina, Kara, Karád, Karcsa, Karsa, Marcell, Marsall, Otelló, Ottó, Ozor, Priszcilla, Stefánia, Stefi, Szidor, Uzor

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

 • 230 éve látta meg a napvilágot Henryk Dembiński lengyel gróf, az 1848–49-es szabadságharc honvédaltábornagya.
 • 174 éve született Mikszáth Kálmán író, A Noszty fiú esete Tóth Marival és a Szent Péter esernyője szerzője. A hagyományos anekdotisztikus ábrázolás, az élőbeszédhez közelítő eleven stílus legnagyobb mestere. Regényeiben híven ábrázolta a nemesi középosztály pusztulását, a dzsentrik világát.
 • 122 éve jött világra József Jolán írónő, József Attila nővére, aki anyjuk halála után a költőt nevelte.
 • 101 éve bevezették a “szesztilalmat” az Amerikai Egyesült Államokban. Életbe lépett a 18. alkotmánymódosítás, amely az egész államszövetség területén megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát. Az alkoholfogyasztás azonban nem szűnt meg, sőt nem is csökkent nagyon, mert a feketekereskedelem gyorsan és hatékonyan kiépült, annak ellenére, hogy a rendőrség és az ügyészség igen komoly lépésekkel próbálta betartatni a törvényt. Az alkoholtilalom végül azért bukott meg, mert olyan fokú bizonytalanságot teremtett az amerikai társadalomban, amelynek kockázatai meghaladták azokat a jótékony hatásokat, amelyekkel jártak (fogyasztás, betegségek csökkenése). A tilalmat végül 1933. december 5-én oldották fel.
 • 99 éve megszületett Deák “Bamba” Ferenc labdarúgó, rekorder gólkirály. Az 1945-46-os szezonban szerzett 66 találatával lett gólkirály, ezt a mennyiséget azóta sem múlt felül senki. A Szentlőrinci AC, a Ferencváros és a Bp. Dózsa csatára volt.
 • Ma lenne 87 éves a hódmezővásárhelyi származású Gyuricza József, világbajnok vívó, mesteredző.
 • 75 éves lett az indiai születésű színész, Kabir Bedi, aki a Sandokan -filmmel vált világhírűvé.
 • 73. születésnapját ünnepli a horror pápája, John Carpenter amerikai rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, a Halloween, A köd, A dolog és a Christine rendezője.
 • 47 szál gyertyát fúj ma el Kate Moss angol topmodell.
 • 42 éves lett Aaliyah, rhythm and blues-énekesnő.
 • 41 éve Sátoraljaújhelyen megszületett Vad Katalin (Michelle Wild) pornószínésznő.

HIDEG LESZ EZ A SZOMBAT

Bár szibériai hideg még nem lesz a Napfény Városában, de azért igazi téli időt hoz majd a szombat. Hajnalban veszettül hideg lesz kint, és napközben is 0 fok alatt majd a hőmérő higanyszála. Napsütésre és felhős időszakokra is számíthatunk.

ÍGY NYERD DEGESZRE MAGAD A SZEGED365-TEL!

Sötét, borongós, depi hangulat? Nem nálunk és nem velünk! A fejünkbe vettük, hogy felturbózzuk a 2021-es évet, ennek tükrében máris itt az idei első őrületünk, a Szeged 365 Repülőrajt játék, telis-tele full extrás nyereményekkel!

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb