Közélet

NAV: az országos átlag alatt volt a havi nettó jövedelem Szegeden és környékén

A NAV közzétette a 2019-es évre vonatkozó statisztikáját, melyből kiderül, az ország melyik megyéjében keresnek a legtöbbet, illetve a legkevesebbet. Az adatok szerint az átlagos havi nettó kereset a megyei jogú városok tekintetében 267 ezer forint. Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt az átlagkereset, köztük Csongrád – Csanád megyében is, 234 ezer forinttal.

Budapesten havi nettó 330 ezer forint, a megyei jogú városokban 267 ezer forint volt a kereset, a többi városban 228 ezer forint, végül a községekben 197 ezer forint. A legmagasabb érték Telkiben volt, ahol átlagosan 490 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, míg a legalacsonyabb Csenyétén (havi 36 ezer forint) – írja a GKI elemzése alapján a Portfolio.

Fotó: portfolio.hu

Megyék tekintetében a legmagasabb átlagos havi nettó kereset Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt, ahol havi 274 ezer forintot vihettek haza a munkavállalók. Nem sokkal marad le tőlük Fejér (270 ezer forint), Komárom-Esztergom (266 ezer forint) és Vas megye (256 ezer forint). A legalacsonyabb kereseteket Nógrád (211 ezer forint), Békés (208 ezer forint) illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (193 ezer forint) érték el.

Fotó: portfolio.hu

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb