Mindenmás

Napi pakk, kedd: felmelegedés, új vakcinaszállítmány és késlekedő trolik az egyik szegedi vonalon

Ha már kezdted unni a fagyos hajnalokat, akkor van egy jó hírünk: mától észrevehető felmelegedés veszi kezdetét Szegeden. Új vakcinaszállítmány érkezik az országba, és azt is elmondjuk, mely vonalakon kell arra számítani, hogy késni fognak a trolik. Reggelizz egy kiadósat, és készülj fel a mai nap kihívásaira a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

MárióSára, Absa, Gajána, Gréta, Gréte, Kanut, Kenéz, Margit, Margita, Margitta, Margó, Máriusz, Márta, Sári, Sarolta, Sáron, Senon, Szelli, Szulikó, Szulita, Szultána, Vázsony, Veron, Verona, Veronika – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 285 éve Skóciában megszületett James Watt, a gőzgép feltalálója.
  • 212 éve jött világra Edgar Allan Poe amerikai költő, író, a krimi műfajának megteremtője, a Holló, valamint a Kút és az inga szerzője.
  • 182 éve megszületett Paul Cezanne posztimpresszionista festő, a Kék váza, Egy modern Olympia, Nagy Fürdőzők alkotója.
  • 100 éve született Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
  • 90 éve látta meg a napvilágot Schubert Éva, Kossuth-díjas színésznő, érdemes művész, az Egy pikoló világos, az Abigél és az Egérút szereplője.
  • 89 éves lett Richard Lester filmrendező, az Egy nehéz nap éjszakája, a Help! és a Superman alkotója.
  • 88. születésnapját ünnepli John Boorman filmrendező, forgatókönyvíró, producer, az Ördögűző 2., az Excalibur és A panamai szabó alkotója.
  • 78 éve született Janis Joplin bluesénekesnő. Híressé vált jelmondata volt: “élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon”. 1961-től 66-ig végigjárta Amerikát, alkalmi munkákból élt, énekelt. 1966-ban eljutott San Franciscóba, tagja lett a Big Brother And The Holding Company-nak. Albumuk, a Cheap Thrills hatalmas siker volt. Zenéjükben kiválóan ötvöződött a soul, a blues és a korai hard zene. Szólópályáján végig segítette a Company gitárosa, Sam Andrew. 1968-ban Bob Dylan menedzsere, Albert Gross vette pártfogásába Joplint. Fellépésein gyakran tett nyárspolgár idegborzoló kijelentéseket. 1970. október 4-én halt meg a napi több üveg whiskey és a drogok, főleg a heroin hatására 27 évesen. 
  • 41 szál gyertyát fúj ma el Jenson Button angol autóversenyző, a 2009-es Formula-1 világbajnok. Első győzelmét a 2006-os magyar nagydíjon aratta a Hondával, 113 nyeretlen verseny után. 2009-ben az évad első hét versenyéből hatot megnyert, ami előtte csak Jim Clarknak és Michael Schumachernek sikerült. Az utolsó előtti brazil nagydíjon ötödik helyével bebiztosította világbajnoki címét, csapata, a Mercedes a konstruktőrök között szintén első lett.

MÁTÓL EGYRE MELEGEBB LESZ SZEGEDEN

Szép lassan búcsút inthetünk az elmúlt napok zord időjárásának, keddtől bár maradnak a felhős napok, egyre enyhébb időszakok köszöntenek ránk, a hét második felében már nem lesz ritka a 10 fok fölötti napi csúcshőmérséklet sem.

ÚTFELÚJÍTÁS MIATT KÉSNI FOG A 7-ES TROLI

Útfelújítás lesz a Bakay Nándor utcán, emiatt keddtől csütörtökig késni fog a 7-es és a 7/A troli. De hogy pontosan mire is kell számítani, itt elmondjuk:

ÉRKEZIK AZ ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY

Ez bizony koppra jön: úgy tűnt, keddre elfogy az összes koronavírus vakcina Magyarországon, de szerencsére mielőtt ez bekövetkezett volna, már itt is az újabb szállítmány. Erről, és sok másról is beszámolt az operatív törzs hétfőn.

Fotó: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb