Közélet

Operatív törzs: várhatóan holnap elfogy a vakcina, de már érkezik is az újabb szállítmány

Várhatóan a holnapi nap folyamán elfogy a vakcina, de ezzel párhuzamosan már érkezik is az újabb szállítmány, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírus járvány elleni védekezés legfrissebb és legfontosabb tudnivalóit.

A MÁSODIK HULLÁM LEFELÉ ÍVELŐ SZAKASZÁBA LÉPTÜNK

A második hullám lefelé ívelő szakaszába léptünk – mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos, majd hozzátette, a holnapi nap folyamán elfogy az az oltásmennyiség, ami a rendelkezésünkre áll, ugyanakkor, kedden újabb szállítmány érkezik Magyarországra a Pfizer–Biontech oltóanyagából. Ez további 35 685 ember oltakozására elegendő. Aki már megkapta az oltást, és a második adagot kell felvennie, félretették a szükséges mennyiséget.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy sok mendemonda keringett a hétvégén is a koronavírusról és az oltásokról. Arra kér mindenkit, hogy bízzon mindenki a magyar szakemberekben, ugyanis a hazai orvosok mindig is a világ élmezőnyében jártak. Kiemelte: az Európai Unión kívül is keres megoldásokat a magyar állam, és csak olyan anyagokkal fogják oltatni a lakosságot, amelyek teljesen megbízhatók és biztonságosak.

A HÉTVÉGÉN 496 EMBERREL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK SZABÁLYTALAN MASZKVISELÉS MIATT

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 496 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt hétvégén – közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Elmondta, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 20 ezer 191 emberrel szemben intézkedtek maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. A rendőrök 391 emberrel szemben azért léptek fel, mert tízezer lakosnál nagyobb települések közterületén megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 36, üzletekben, bevásárlóközpontokban 69 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a múlt hétvégén – tette hozzá.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb