Sport

Bánhidi Bence: úgy küzdöttünk egymásért, mint az oroszlánok

Bravúros játékkal győzte le a férfi kézilabda-válogatott 29–28-ra Németországot az egyiptomi világbajnokság csoportkörének 3., egyben utolsó fordulójában, így hibátlan mérleggel az A jelű kvartett élén zárt, és négy ponttal, a csoportja éléről várhatja a középdöntőt. A meccs legjobbjának a szegedi klasszist, Bánhidi Bencét a MOL-Pick Szeged beállóját választották. Íme Bence első gondolatai, rögtön a mérkőzés utáni percekből.

“Nagyon sokat készültünk arra, hogy szorosan őriznek majd, de ez már nem újdonság” – kezdte értékelését az Origo Sportnak a meccs emberének választott, nyolc lövésből nyolc gólt szerző Bánhidi Bence. “Nagyon koncentráltak voltunk, és tökéletesen betartottuk a taktikát, nagyon koncentráltak voltunk támadásban és védekezésben is. Óriási csapatmunka volt, mindenki beletette a magáét. Amikor átvették a vezetést, akkor is vissza tudtunk jönni, hatalmas szíve van ennek a csapatnak.”

A szegedi klasszis szerint oroszlánokként küzdöttek a mérkőzésen:

“Nem szórtuk el a labdákat, küzdöttünk egymásért, mint az oroszlánok, ez volt a győzelem kulcsa. “

Csapattársa, Máthé Dominik egyenesen a világ egyik legjobb beállójának nevezte Bencét: “A védekezésünk, amit ott műveltünk, az magáért beszél. A másik pedig Bánhidi Bence, aki gólokat lőtt, heteseket harcolt ki, és kiválóan védekezett, ezért ő a világ egyik legjobb beállója.”

A magyar válogatott a kedd esti győzelemmel az A jelű kvartett élén zárt, és négy ponttal, a csoportja éléről várhatja a középdöntőt, amelyet csütörtökön Brazília ellen kezdünk.

Forrás: Origo Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb