Hirdetés
Hirdetés
1.7 C
Szeged
2021, március 6., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Mindenmás Feltöltőkártyás áram jöhet Szegedre? Különleges technológiát telepített az MVM Kiskundorozsmán

Feltöltőkártyás áram jöhet Szegedre? Különleges technológiát telepített az MVM Kiskundorozsmán

Különleges technológiai megoldás alkalmazásával valósította meg 16 ingatlan energiaellátását az MVM Démász Áramhálózati Kft. Szegeden, a kiskundorozsmai Árpa utcában – derül ki a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. A rendszer lényege, hogy az ügyfelek feltöltőkódokat vásárolnak, majd egy kezelőegységen keresztül tudják leolvasni azt, hogy mennyi villamosenergiát használtak fel.

A meglévő csupasz vezetékes kisfeszültségű hálózatot új szigetelt légvezetéki hálózatra építették át egy, korábban a Démász területén még nem alkalmazott technológiával, 12 méter magas betonoszlopokat telepítettek, majd ezek tetején helyeztek el oszlopfői mérőket. Az előrefizetős mérők funkcióit kettéválasztották: az ingatlanok villamos energia mérését 12 méter magasságban, az oszlopok csúcsában található oszlopfői mérő végzi, míg a lakóépületeken belül egy – a mérőhöz tartozó –  külön kezelő egységgel lehet a mérőket villamos energiával feltölteni. Az ügyfelek ezen a kezelő egységen le tudják olvasni az elfogyasztott villamos energia mennyiségét és így időben fel tudnak készülni arra, hogy mikor kell újabb feltöltő kódot vásárolniuk.

Mint az MVM sajtóosztálya írja, ez segíti az ügyfeleket abban, hogy felelősen gazdálkodjanak a rendelkezésükre álló villamos energiával, hiszen annyit használnak fel, amennyit az előre fizetés során feltöltöttek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -