Kikapcs

Közzétették az idei Hungarikum Fesztivál időpontját

Szeretnénk mindenkivel találkozni, 2021. Augusztus 12-15. Szeged Széchenyi tér. Veletek ismét együtt!” – ez a pár soros üzenet került fel a Hungarikum Fesztivál hivatalos Facebook oldalára tegnap este, mi pedig megcsörgettük Elekes Zoltán fesztiváligazgatót.

AZ ALAPOK MÁR MEGVANNAK

„A Hungarikum Fesztivál egy hagyományosan megrendezésre kerülő szegedi esemény, így az alapjai már megvannak. Úgy gondoljuk, hogy mi szervezők, ahogy a kiállítóink és a közönség is, ki vagyunk már éhezve a kulturális fesztiválélményre, az együtt töltött percekre, és ebben szerettük volna az első lépést megtenni, azzal, hogy kijelöltük a rendezvény időpontját. A dátum egészen pontosan már tavaly év végén megszületett, de ez az első alkalom, hogy publikáltuk azt, hogy a kiállítóink is tudjanak előre tervezni, hogyha minden csillag összeáll, akkor tudjanak róla, hogy a fesztivál megvalósítását tervezzük” – magyarázta Elekes Zoltán.

A PROGRAM ÉS A FESZTIVÁLOZÁS FORMÁJA MÉG KÉPLÉKENY

A programok tekintetében a tervezett időpont még nagyon-nagyon messze van, vannak már terveink, de ez még nagyon képlékeny. A kiállítóink felé már jeleztük, hogyha ebben az évben ismét benépesülne a Széchenyi tér a platán fák alatt a hungarikumokkal, minőségi magyar termékekkel, akkor számítunk rájuk, de hogy mik lesznek a konkrét programok, egyáltalán lehetnek – e, vagy csak maga a kiállítás és vásár rész valósulhat meg, az még a jövő zenéje, hiszen nem tudjuk, hogy a vírushelyzet augusztusban, hogy fog állni.” – árulta el a fesztiváligazgató.

Elekes Zoltán elmondta, a szervezői oldalról elkezdték a felkészülést, és ha a körülmények engedik, rajtuk nem fog múlni a fesztivál megrendezése. Előre ugyan nem tudható, hogyan alakul a járványhelyzet, és mit fognak mondani a döntéshozók, de a szervezésben igazodni fognak az akkor fellépő állapotokhoz. Ha minden csillag szerencsésen összeáll, augusztus 12 és 15 között fesztiválozhatunk egy jót a Széchenyi tér platán fái alatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb