Szegedi Arcok

A Belvárosi híd tetején mászkált egy srác (videóval)

A szegedi Belvárosi híd tetejére mászott fel bármiféle biztosítószerkezet nélkül egy parkour-os srác, ráadásul végig videóra vette a produkciót. A Benjijump művésznéven pörgő fiatalember felkapaszkodott az egyik ívtartóra, az úttest feletti keresztmerevítőn átment a másikra, majd olyan természetességgel mászott le a hídfőre, mint ahogy más felveszi a zokniját egy álmos januári reggelen.

A videó a “Majdnem elkaptak a rendőrök” címet viseli, íme:

https://www.youtube.com/watch?v=kahtmLclaHM&feature=emb_logo

Az eset még decemberben, karácsony második napján történt, a Belvárosi híd mellett a Dugonics téren is felvett egy elég ütős kis produkciót a pécsi parkour-ász, ez utóbbit az Instagram oldalán éred el.

Egy tanács, melynek megfogadására nagyon szépen kérünk:

Soha.

Ne.

Csináld.

Utána.

Az egy dolog, hogy bármiféle biztosítókötél nélkül delikvensünk az első perctől az utolsóig nettó életveszélyben volt, de egy rossz mozdulattal másokat is elintézhetett volna – itt a hídon közlekedő gyalogosokra, biciklisekre, autósokra gondolunk. Szóval, jár egy piros pont az ügyeszségért, és sok-sok fekete, többek között az önmaga és mások testi épségének veszélyzetetéséért, nomeg a faág letöréséért a videó végén. A rendőrség szerint azonban más is jár neki…

FRISSÍTVE: GARÁZDASÁG MIATT INDULHAT ELJÁRÁS A PÉCSI FIATALEMBER ELLEN

Garázdaság szabálysértése miatt indulhat eljárás a parkour-os srác ellen, tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától. A rendőrök a Youtube-ra felkerült felvételek alapján azonosították be a fiatalember személyazonosságát.

MUTASSUNK MÉG DURVÁBBA(KA)T? ÍME AZ URBAN CLIMBING

Bár a sztori főszereplője parkour-osnak nevezi magát, a Belvárosi hídon összehozott hajmeresztő produkció neve hivatalosan “buildering”. Az urban climbing, structuring, skywalking nevekkel is illetett extrém stílus képviselői abból csinálnak sportot, hogy mindenféle biztosítókötél nélkül mászkálnak hajmeresztő magasságokban, többnyire nyilvános épületeken. A műfaj talán legismertebb alakja a Mustang Wanted művésznévre hallgató 33 éves ukrán srác, akinek a kedvenc mutatványa az egy kézen lógás, természetesen nem épp a bordásfalon:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb