Kikapcs

Mentorok jelentkezését várja az SZTE Alma Mater

Az egyetem öregdiák szervezete, az SZTE Alma Mater, a tavaszi szemeszterben is elindítja az Alumni mentorprogramot. A program 15. ciklusába várják olyanok jelentkezését, akik korábban a Szegedi Tudományegyetemen, vagy jogelőd intézményeiben diplomát szerzett szakemberek és mentorként szívesen segítenék a jelenlegi hallgatók szakmai képességeinek fejlesztését – olvasható az egyetem közleményében.

Fotó: hook.hu

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között – kötetlen formában. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét.

“A program célja alapvetően, hogy megosszuk a tapasztalatunkat, a tudásunkat a mentorálttal. Azonban a tudásátadás mellett jóval többet rejt magában a mentorálás. A találkozók során azt vettem észre magamon, hogy én is egyfajta személyes fejlődésen, önmentoráláson megyek keresztül. Habár a célom nem az volt, hogy kapjak, hanem az, hogy adjak, mégis rengeteget kaptam a programtól – fogalmazott Bóné Ágnes, az Alumni mentorprogram korábbi mentora.

Fotó: u-szeged.hu

A mentorok jelentkezését vagy az esetleges kérdéseket az [email protected] címre várják. Az érdeklődőknek online tájékoztatót tartanak az Alumni mentorprogram rendszeréről és a technikai háttérről 2021. január 25-én 11:30-kor. Csatlakozni ezen a linken lehet.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb