Sport

Határon átívelő online pingpong edzésen vettek részt a szegedi asztalitenisz klub fogyatékkal élő sportolói

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztalitenisz Klub, az Inter Pingpong 3 című projekt keretein belül egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató 16 hónapos program sorozatot valósít meg 2020.10.01. és 2021.01.31. között. A program részeként a mai napon a kerekesszékes sportolók edzésére kerülhetett sor.

Fotó: Asztalitenisz Sport Klub Szeged

A két egyesület – az eddigi jó együttműködésre alapozva – közösen nyújtott be 2019-ben pályázatot az Intereg IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célkitűzése, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére. Ezt a célt szolgálja a sport sajátos eszközeivel és kapcsolatrendszerével az Inter Pingpong projekt is.

Fotó: Asztalitenisz Sport Klub Szeged

A kialakítandó kapcsolat magába foglalja az asztalitenisz sportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős – és diák sportolókat, valamint, a fogyatékkal élő embereket, akiknek a társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

Fotó: Asztalitenisz Sport Klub Szeged

“A koronavírus miatt kialakult, és jelenleg is fennálló helyzetben a tervezett közös edzést nem tudjuk valóságos körülmények között megvalósítani, mivel az utazás nem megoldható a határ két oldalán élő sportolók számára. Az utánpótlás sportolóknál már sikeresen megszerveztünk egy közös edzést online formában, így azt gondoltuk, hogy a tervezett kerekesszékes edzés esetében is ezt a formát választjuk, ami egy teljesen új megközelítés a para sportolók és az edzők számára is. Sportszakmai szempontból mindenképpen érdekes volt ez a megoldás” – olvasható a szegedi klub közleményében.

Forrás: Asztalitenisz Sport Klub Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb