Kikapcs

Jubileumi előadás-sorozatra készül a húszéves Szegedi Pinceszínház

Az idei és jövő évadra tervezett saját bemutatók mellett különleges előadás-sorozattal ünnepli fennállásának huszadik évét a Szegedi Pinceszínház – közölte Kancsár Orsolya igazgató az MTI-vel.

Fotó: Szabó Dávid

A KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSÁT KÖVETŐEN A DÉRYNÉ PROGRAM RÉSZEKÉNT A TEÁTRUM VENDÉGÜL LÁT HAZAI ÉS HATÁRON TÚLI TÁRSULATOKAT IS

A színművész elmondta, a teátrum a járványügyi korlátozások feloldását követően a Déryné Programmal együttműködve lát vendégül hazai és határon túli társulatokat. A Kárpát-medence minden pontjáról érkeznek majd izgalmas produkciók, melyeket ingyenesen vagy kiemelt kedvezménnyel láthatnak az érdeklődők.

Fotó: szegedipinceszinhaz.hu

JÖN HOBO ELŐADÁSA ÉS A CSAVAR SZÍNHÁZ ZENÉS – INTERAKTÍV JÁTÉKAI

A programsorozat keretében Szegeden vendégszerepel Hobo A föltámadás szomorúsága című Ady-estjével és a József Attila verseiből összeállított Tudod, hogy nincs bocsánat című produkciójával. A Csavar Színház két zenés-interaktív játékot hoz el a Szegedi Pinceszínházba: Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Arany János A nagyidai cigányok című művének színpadi változatát.

Fotó: szegedipinceszinhaz.hu

A SOROZATBAN MEGJELENIK A SZÍNPADON DONIZETTI VÍGOPERÁJA ÉS OLT TAMÁS REJTŐ – ESTJE IS

A sorozatban látható Donizetti egyfelvonásos vígoperája, a Rita a DramaticArt előadásában, és Olt Tamás Szájon lőtt tigris című Rejtő-estje is. A Forrás Színház Németh Ervin Szendrey Júlia életútját feldolgozó Mindörökké Júlia című kamaradrámájával, Joós Tamás énekmondó pedig Átlátszó víz legyen című Cseh Tamás-emlékestjével mutatkozik be a Szegedi Pinceszínházban.

Fotó: szegedipinceszinhaz.hu

LÁTHAT A KÖZÖNSÉG MÓRICZ ZSIGMOND VAGY ÉPPEN PETŐFI SÁNDOR DARABOT IS A PROGRAMSOROZAT RÉSZEKÉNT

Az Új Alkotóműhely Egyesület Formanek Csaba egy párkapcsolat történetét feldolgozó Senki se mer egyedül élni című darabját játssza. Az újabb kárpátaljai irodalom egyik legjelentősebb alkotásának, Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című regényének színpadi változatát mutatja be a Zanotta Art Egyesület, az Aradi Kamaraszínház pedig Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját adja elő A Zördög címmel. A Déryné Program keretében született Petőfi Sándor János vitéz című klasszikusának rendhagyó előadása, melyet szintén láthat majd a közönség.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb