Közélet

Napi összefoglaló: megszüntették Joób Márton letartóztatását, új koronavírus elleni gyógyszer érkezett az országba

A Kecskeméti Járásbíróság megszüntette Joób Márton letartóztatását, a szegedi önkormányzati képviselő tehát hazamehet, de nem hagyhatja el otthonát, és mozgását nyomkövető technikai eszközzel ellenőrzik. Eközben újabb koronavírus elleni készítmény érkezett az országba, az úgynevezett bamlanivimab gyógyszer, melyet először a fővárosban alkalmaznak, majd fokozatosan bevezetik más intézményekben is.

KORONAVÍRUS: LECSENGŐBEN A MÁSODIK HULLÁM? MINDÖSSZE 30 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

…országosan viszont ismét elérte a napi 1000 főt az elmúlt 24 órában azonosított Covid-esetek száma. Egy gyors számmisztika, szerda reggelre: 1.004 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést (közülük kereken 30-an Csongrád-Csanád megyeiek), ezzel eddig 361.881 koronavírusos esetet regisztráltak. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12.198 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 246.596 fő, az aktív fertőzötteké 103.087-re csökkent. 3.809 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

MEGSZÜNTETTE JOÓB MÁRTON LETARTÓZTATÁSÁT A BÍRÓSÁG

Megszüntette a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája Joób Márton (Összefogás Szegedért) önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a politikus bűnügyi felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy május 27-ig nem hagyhatja el lakóhelyét és mozgását nyomkövető technikai eszközzel ellenőrzik.

A GYÓGYÍTÁST SEGÍTŐ 3D NYOMTATÓKÖZPONTOT ALAKÍTOTTAK KI A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN

A gyógyítást és az élettudományi kutatásokat segítő 3D nyomtatóközpontot alakítottak ki több mint 600 millió forintból, uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

OPERATÍV TÖRZS: VASÁRNAP ÉRKEZIK MÉG EGY MODERNA VAKCINASZÁLLÍTMÁNY

Vasárnap érkezik még egy Moderna vakcinaszállítmány, amelyből az egészségügyi dolgozók oltásának pár napon belüli lezárását követően az idősotthonokban és szociális intézményekben folytatódik a jelenleginél nagyobb intenzitással az oltás – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos, az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

ÚJ KORONAVÍRUS ELLENI GYÓGYSZER ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA – HAMAROSAN SZEGEDEN IS ELÉRHETŐ LEHET

Szerdán érkezett a bamlanivimab nevű, koronavírus elleni gyógyszer Magyarországra, a készítményt elsőként a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet alkalmazhatja egy-két hétig, majd fokozatosan bevezetik más intézményekben is – nyilatkozta Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója, tehát hamarosan Szegeden is elérhető lehet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb