- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Új koronavírus elleni gyógyszer érkezett Magyarországra – hamarosan Szegeden is elérhető lehet

- Hirdetés -

Szerdán érkezett a bamlanivimab nevű, koronavírus elleni gyógyszer Magyarországra, a készítményt elsőként a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet alkalmazhatja egy-két hétig, majd fokozatosan bevezetik más intézményekben is – nyilatkozta Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója, tehát hamarosan Szegeden is elérhető lehet.

- Hirdetés -

A KÉSZÍTMÉNY MEGAKADÁLYOZZA A SÚLYOSABB SZÖVŐDMÉNYEK KIALAKULÁSÁT

- Hirdetés -

Vályi-Nagy István azt mondta, hogy a készítmény egy már meggyógyult beteg vérplazmájából készített monoklonális antitest, amely az esetek háromnegyedében megakadályozza, hogy súlyosabb szövődmények alakuljanak ki, és emiatt a beteg kórházba kerüljön.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A GYÓGYSZERT INFÚZIÓ FORMÁJÁBAN, JÁRÓBETEG – ELLÁTÁS KERETÉBEN ADJÁK BE

A készítményt az igazolt megbetegedés után egy héttel, maximum tíz nappal lehet beadni azoknak a betegeknek, akiknél nagy a kockázta a betegség súlyos lefolyásának, de még nem kerültek kórházba – ismertette. Hozzátette, a gyógyszert egyórás infúzió formájában, járóbeteg-ellátás keretében kell beadni. Azt, hogy ki kapja meg a gyógyszert, az orvosok döntik el.

Fotó: koronavirus.gov.hu

TÖBB MINT 6 EZER ADAG ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA

A főigazgató beszélt arról is, hogy a szert Amerikában már bevezették, és sok ember meg is kapta már. Magyarországon először a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben próbálják ki egy-két hétig, majd fokozatosan bevezetik más intézményekben is – közölte, hozzáfűzve: a készítményből három ütemben több mint hatezer adag érkezik Magyarországra, de ha a későbbiekben többre lesz szükség, újból lehet belőle rendelni.

Forrás: koronavirus.gov.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb