Közélet

Február 8-tól új veszélyhelyzeti rendelet lép érvénybe. Mutatjuk, milyen változások jönnek…

A miniszterelnök és a kancelláriaminiszter bejelentéseivel összhangban jelent meg péntek este az újabb kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Ennek alapján az alábbi változások lesznek: a november 10-én kihirdetett, időközben február 8-ig meghosszabbított veszélyhelyzet megszűnik, ugyanakkor aznaptól új veszélyhelyzeti rendelet lép érvénybe – írja az Origo.

Hogy ez mit is jelent pontosan ránk, szegediekre nézve? Mutatjuk:

Ezek a rendelkezések szigorúbbak, mint a régiek, hiszen február nyolcadika előttig csak 100 ezertől 1 millióig terjedő bírság kiszabására van lehetőség, ennek az alsó határa 8-a után azonban 150 ezer forint lesz. A vendéglátósok számára fontos tudni, hogy az ideiglenes bezárás eddig egy naptól maximum egy évig tartott, az alsó határ viszont most 6 hónapra módosul, a felső határ pedig nem változik. Szintén új elem, hogy a vendéglátóegység vezetője vagy az adott cég tulajdonosa, miután megbüntetik, más cég tagjaként nem gyakorolhatja tovább az addigi munkáját. Erről itt írtunk: 

MEGHOSSZABBODIK A BÉRTÁMOGATÁS ÉS A HATÁRZÁR IS

A kormányrendelet alapján a bértámogatás meghosszabbodik, ez viszont automatikusan történik, az érintetteknek tehát nem kell külön kérniük. A határzár is fennáll a tivábbiakban is, a többi rendelkezéshez hasonlóan március 1-ig marad érvényben. Mindezek mellett pedig megindul a regisztráció alapú oltás is:

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb